Ελλάδα

Παπαθανάσης: Τι θα αλλάξει στα καταστήματα εστίασης τον Ιούνιο

Μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου και με βάση συγκεκριμένους κανόνες -λόγω του κορονοϊού– οι οποίοι θα προσδιοριστούν σύντομα, θα λειτουργήσουν και οι εσωτερικοί χώροι των καταστημάτων εστίασης, όπως είπε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ1.

Την ερχόμενη Δευτέρα 25 Μαΐου 2020 τα καταστήματα εστίασης θα ανοίξουν, αλλά θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν για τους πελάτες τους μόνο τους εξωτερικούς χώρους.

Νωρίτερα, σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό mega ο υφυπουργός είπε ότι το άνοιγμα της Δευτέρας είναι ένα πολύ κρίσιμο στάδιο και από αυτό θα κριθεί η συνέχεια και η εξέλιξη της αγοράς. Δεδομένου ότι δεν μπορούν όλοι οι χώροι εστίασης να επαναλειτουργήσουν τη Δευτέρα εξαιτίας της έλλειψης εξωτερικού χώρου, θα κριθεί από τα επιδημιολογικά στοιχεία αν μπορεί να προχωρήσει η διευθέτηση του ζητήματος αυτού και αν τα καταστήματα αυτά μπορούν να ανοίξουν εντός του Ιουνίου. «Θα λυθεί κάτω από κανόνες λειτουργίας διαφορετικούς από αυτούς που ισχύουν για τους υπαίθριους χώρους».

Ερωτηθείς για τη μείωση του ΦΠΑ κι αν αυτή θα “φτάσει” στους καταναλωτές, ο υφυπουργός ανέφερε ότι είναι σίγουρος πως η αγορά θα λειτουργήσει και θα υπάρξουν μειώσεις στις τιμές.

Όπως είπε ο κ. Παπαθανάσης, την επόμενη Δευτέρα θα επανέλθει στην εργασία του, το 45% των εργαζομένων που είχαν σταματήσει την εργασία τους και σε σύντομο χρόνο θα επιστρέψουν και οι υπόλοιποι καθώς θα υπάρξει και δεύτερο κύμα επιστροφών τον Ιούνιο.

Σε ότι αφορά τα φαινόμενα αισχροκέρδειας στην αγορά, είπε ότι γίνονται συνεχώς έλεγχοι και όπου χρειάζεται επιβάλλονται πρόστιμα.

Όσον αφορά στο ενδεχόμενο δημιουργίας συνθηκών αθέμιτου ανταγωνισμού σχετικά με τον αριθμό των τραπεζοκαθισμάτων, ο κ. Παπαθανάσης είπε ότι πρέπει να υπάρχει εμπιστοσύνη στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς οι δήμοι έχουν την ευθύνη για την εύρεση λύσης σε κάθε περιοχή.

Σχετικά με την ρευστότητα των επιχειρήσεων, ο ίδιος σημείωσε ότι έχουν ήδη ανακοινωθεί και τρέχουν τα εργαλεία χρηματοδότησης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Συνελήφθησαν 2 αρχαιοκάπηλοι που άνοιξαν τούνελ βάθους 12 μέτρων στη Φωκίδα – Έψαχναν αρχαία νομίσματα
Το τούνελ των 12 μέτρων είχε φώτα, ρεύμα, εξαερισμό, καθώς και ανελκυστήρα για να ανεβαίνουν και να κατεβαίνουν οι συλληφθέντες, ενώ παράλληλα διερευνάται το εάν τελικά βρέθηκε κάτι
Το τούνελ 12 μέτρων στη Φωκίδα
«Έστειλα το επίμαχο βίντεο AI με τον 11χρονο στον ξάδερφό του επειδή μου φάνηκε λάθος» λέει ο 13χρονος που κατηγορείται
Η οικογένεια του 11χρονου ζήτησε τη δίωξη του 13χρονου για πορνογραφία ανηλίκων - «Δεν είχα κανέναν λόγο να δημιουργήσω τέτοιο περιεχόμενο, δεν είχα κανένα σχετικό υλικό στην κατοχή μου» υποστηρίζει ο ανήλικος
Παιδί
2