Πέμπτη, 18 Απρ.
20oC Αθήνα

Παραλία Φρεαττύδας: «Έτσι έσωσα τη 17χρονη από τους Αιγύπτιους που προσπάθησαν να τη βιάσουν»

Παραλία Φρεαττύδας: «Έτσι έσωσα τη 17χρονη από τους Αιγύπτιους που προσπάθησαν να τη βιάσουν»

Ο 22χρονος, ο οποίος έσωσε τη 17χρονη από τους τέσσερις Αιγύπτιους που αποπειράθηκαν να τη βιάσουν το μεσημέρι της Τετάρτης (07.06.2023), στην παραλία της Φρεαττύδας στον Πειραιά, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA για τις στιγμές τρόμου. 

Οι τέσσερις Αιγύπτιοι ηλικίας από 17 έως 19 ετών, διαμένουν σε δομές φιλοξενίας στις περιοχές της Ομόνοιας και του Πειραιά και είναι γνωστοί για την παραβατική τους δράση στο κέντρο της Αθήνας και στα νότια προάστια.

Η 17χρονη σώθηκε χάρη στον 22χρονο εργαζόμενο σε beach bar, Μανώλης Καφετζιάδης, ο οποίος έσπευσε στο σημείο, ενώ είχε ήδη ειδοποιήσει την αστυνομία. 

Οι δράστες πλησίασαν με άγριες διαθέσεις το ζευγάρι. Τραυμάτισαν τον 15χρονο στα χέρια και τα πόδια με κουτάκια αναψυκτικού, ρίχνοντας τον από τα βράχια. Έπειτα, επιτέθηκαν στη 17χρονη, με έναν από τους δράστες να την αγγίζει σε διάφορα σημεία του σώματός της.

Ο 15χρονος άρχισε να τρέχει αιμόφυρτος στην παραλία. Ζητούσε να καλέσουν το 100. Υπάλληλος του beach bar έτρεξε προς το μέρος του.

«Μου λέει “είναι η κοπέλα μου εκεί, με χτύπησαν’ και μου λέει ‘έχει κάποια άτομα εκεί που την πειράζουν”. Ήταν χτυπημένος παντού, τον είχαν πετάξει από τον βράχο», λέει αυτόπτης μάρτυρας.

Αψηφώντας κάθε κίνδυνο, ο Μανώλης Καφετζιάδης, αθλητής καράτε, έτρεξε προς τα βράχια για να σώσει την 17χρονη. Οι δράστες αποπειράθηκαν να τον τραυματίσουν με σπασμένο μπουκάλι μπύρας.

«Βλέπω την κοπελίτσα τρομαγμένη τη ρωτάω τι έγινε, “μου λέει το κινητό μου το πέταξαν”, της λέω “είσαι καλά”, τρομαγμένη εκείνη. Προσπάθησαν να μου επιτεθούν, ο ένας είχε ετοιμάσει το μπουκάλι, έγινε ένα σκηνικό και με πέτρες, βγάζω το φανελάκι το βάζω στο χέρι, γιατί ο άλλος ήταν έτοιμος να μου επιτεθεί με ένα αλουμίνιο και παίρνω τη μικρή και τη φέρνω προς τη ναυαγωσώστρια».

Οι δράστες συνελήφθησαν, ύστερα από ανθρωποκυνηγητό που εξαπέλυσαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Δυο εξ’ αυτών εντοπίστηκαν κοντά στη παραλία της Φρεαττύδας και ομολόγησαν ότι ο τρίτος της συμμορίας είχε πάει να κρυφτεί σε δομή φιλοξενίας προσφύγων στον Πειραιά. Κοντά σε αυτό το σημείο συνέλαβαν και τον τέταρτο δράστη.

Και οι τέσσερις Αιγύπτιοι αναγνωρίστηκαν από τα θύματά τους και κατηγορούνται μεταξύ άλλων για απόπειρα βιασμού, απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης και απόπειρα κλοπής.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις