Δευτέρα, 29 Απρ.
23oC Αθήνα

Παραλίες Αττικής: Τρεις θάλασσες που σε καλούν να βουτήξεις στα νερά τους

Παραλίες Αττικής: Τρεις θάλασσες που σε καλούν να βουτήξεις στα νερά τους

Οι παραλίες της Αττικής, είναι η νούμερο ένα επιλογή για τις εκδρομές του Σαββατοκύριακου, για όσους δεν έχουν απομακρυνθεί από την πόλη. Ή έχουν επιστρέψει.

Πάμε να δούμε τρεις προτάσεις για μέρη, που μπορείς να βουτήξεις και να απολαύσεις πλήρως την μίνι απόδραση σου, αν είσαι κι εσύ ένας απ´ αυτούς…

Λεγραινά, Σούνιο: Με το που πατήσεις το πόδι σου στην παραλία των Λεγραινών, θα πιστέψεις πραγματικά στην ύπαρξη της μηχανής του χρόνου, αφού θα νιώσεις σαν να μεταφέρθηκες σε ένα σκηνικό, πολύ μακριά από τα όρια του νομού.

Θα περπατήσεις πάνω σε ψιλή αμμουδιά με χρυσές αποχρώσεις, που εκτείνεται ως εκεί που φτάνει η ματιά σου, λόγω του μεγάλου μεγέθους της ακτής της, ενώ τα καταγάλανα νερά, που θα βρεθείς να κολυμπάς θα σου θυμίσουν καθόλα νησιωτικές βουτιές.

Τα πιο απότομα σημεία της παραλίας κοντά στους βράχους που την περικυκλώνουν, είναι τόπος συνάντησης όσων ασχολούνται με το ψαροντούφεκο, που πολλές φορές θα τους δεις να βγαίνουν κρατώντας τα θαλασσινά τους αποκτήματα.

Οργάνωση στην ακρογιαλιά των Λεγραινών δεν υπάρχει γι αυτό εκτός απ´ την διάθεση σου για κολύμπι και ηλιοθεραπεία, φέρε μαζί σου και προμήθειες.

Κάτι να φας και να πιεις, η ομπρέλα σου και μια πετσέτα, είναι ακριβώς ο, τι χρειάζεσαι για να απολαύσεις στο έπακρον το τοπίο και τη χαλάρωση. Αν πάνω απ´ όλα αυτό που επιζητάς είναι η απόλυτη ηρεμία, κολύμπησε μέχρι τους κοντινούς κολπίσκους και θα την βρεις σίγουρα σε αφθονία.

Πώς θα φτάσεις εκεί: Την ακτή των Λεγραινών θα την συναντήσεις στην διαδρομή σου με κατεύθυνση το Σούνιο, λίγο προτού προσεγγίσεις τον σπουδαίο ναό του Ποσειδώνα. Απέχει 62 χιλιόμετρα απ´ το κέντρο της Αθήνας και θα σου πάρει περίπου μια ώρα για να φτάσεις, το πάρκινγκ δεν θα σε δυσκολέψει ιδιαίτερα στην περιοχή.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις