Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Παραλίες στο Πήλιο: 5+1 προτάσεις που θα σου πάρουν το μυαλό

Παραλίες στο Πήλιο: 5+1 προτάσεις που θα σου πάρουν το μυαλό

Το Πήλιο και οι παραλίες του. Ο παραδεισένιος αυτός τόπος με την οργιώδη βλάστηση στο νομό Μαγνησίας, βρέχεται από τα νερά του Παγασητικού κόλπου, αλλά και του Αιγαίου Πελάγους, με μοναδικές ακτές που κοιτάνε και στις δυο πλευρές κόβοντας την ανάσα.

Αν είσαι από εκείνους που θεωρούν πως η βουνίσια ταυτότητα του δεν αποτελεί συνώνυμο των καλοκαιρινών διακοπών, μια επίσκεψη σε κάποια απ´ τις 5+1 παραλίες που σου προτείνουμε, θα σε κάνουν σίγουρα να αναθεωρήσεις τις εκδρομικές σου θεωρίες.

Μυλοπόταμος: Η παραλία του Μυλοπόταμου στη Τσαγκαράδα δεν χρειάζεται επιπλέον συστάσεις, αφού σίγουρα θα έχεις δει την φωτογραφία της να φιγουράρει σε κάποιο διεθνές μέσο. Ένας βράχος που την κόβει στη μέση και μια τρύπα που λειτουργεί σαν στοά, είναι αρκετά για να συνθέσουν ένα καθόλα μαγευτικό σκηνικό.

Τα νερά της βαμμένα στην παλέτα των τιρκουάζ αποχρώσεων, θα βρεθείς να περπατάς σε μια μίξη χρυσής άμμου και ψιλού βότσαλου, ενώ θα απολαμβάνεις την θέα της καταπράσινης βλάστησης.

Η επιλογή είναι στο χέρι σου, με την μια πλευρά του βράχου να διαθέτει οργάνωση με beach bar, ενώ η άλλη είναι κατάλληλη για βουτιές περισσότερο ερημικές.

Μπορείς να βρεθείς στον Μυλοπόταμο με το αυτοκίνητο σου, έχε όμως στο νου σου πως τα εφτά χιλιόμετρα που σας χωρίζουν έχουν αρκετές στροφές, αφού φτάσεις, θα πρέπει ύστερα να κατηφορίσεις σκαλιά που θα σε οδηγήσουν στο εκπληκτικό περιβάλλον της παραλίας.

Φακίστρα: Η παραλία Φακίστρα είναι ένα καλό κρυμμένο υδάτινο μυστικό. Η άγρια ομορφιά του σκηνικού της με τους κοφτερούς βράχους και τα καταγάλανα νερά, με ανταύγειες του πρασίνου θα σε κάνει να την ερωτευτείς με την πρώτη βουτιά.

Για να προσεγγίσεις την ακτή της χρειάζεται περπάτημα από ένα όχι τόσο εύκολο μονοπάτι, ο κόπος σου όμως θα δικαιωθεί πλήρως όταν κατέβεις σ´ αυτόν τον μικρό σε μέγεθος, αλλά μεγάλο σε ομορφιά κολπίσκο. Φρόντισε να έχεις μαζί σου ο. τι προμήθεια θα χρειαστείς και να φοράς τα αθλητικά σου παπούτσια.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις