Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Παρασκευής: Σταδιακή άρση των μέτρων εφόσον το επιτρέπει το σύστημα Υγείας

κορονοϊός lockdwn Αττική
Φωτογραφία αρχείου

Για την πτώση που σημειώνουν τα ημερήσια κρούσματα κορονοϊού τις τελευταίες ημέρες μίλησε ο Δημήτρης Παρασκευής στο Νίκο Ευαγγελάτο και την εκπομπή “Live News” στο MEGA.

Ο αναπληρωτής καθηγητής επιδημιολογίας σημείωσε πως οι ειδικοί παραμένουν επιφυλακτικοί και ότι η πτωτική αυτή τάση μένει να επιβεβαιωθεί και τις επόμενες ημέρες.

Αναφερόμενος στην άρση ορισμένων περιοριστικών μέτρων στις 7 Δεκεμβρίου, ο κ. Παρασκευής επισήμανε ότι αυτό θα κριθεί από την πορεία της πανδημίας τις επόμενες ημέρες αλλά και την τήρηση των μέτρων, ωστόσο είναι πρόωρο να μιλάμε για επιστροφή στην κανονικότητα.

«Θα μπορούσαμε να συζητήσουμε για κάποιες δραστηριότητες που σχετίζονται με μικρότερο κίνδυνο, όπως το λιανεμπόριο».

Σχετικά με τα σχολεία, ο καθηγητής τόνισε ότι με το κλείσιμό τους περιορίστηκαν οι μετακινήσεις, ενώ «αν η επιδημιολογική εικόνα μάς επιτρέπει να αρθούν κάποια περιοριστικά μέτρα αναφορικά με τις μετακινήσεις, τότε θα αξιολογηθεί ανάλογα».

Ο κ. Παρασκευής τόνισε ότι όταν θα έρθει η άρση των περιοριστικών μέτρων, θα γίνει σταδιακά και εφόσον το επιτρέψει η εικόνα του συστήματος υγείας, ενώ παραμένει σημαντικό να τηρούνται τα μέτρα ατομικής προστασίας.

«Να έχουμε στο μυαλό μας ότι ανά πάσα στιγμή υπάρχει κίνδυνος αν δεν τηρηθούν τα μέτρα για μια νέα αναζωπύρωση».

Ακούστε όσα είπε στο Νίκο Ευαγγελάτο

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις