Τετάρτη, 24 Απρ.
23oC Αθήνα

Όλο το παρασκήνιο της καρατόμησης Στύλιου μετά το “θέλεις Κασιδιάρη” στην Κανέλλη – Οργισμένος ο Σαμαράς – Κανέλλη: Η κυβέρνηση έκανε το αυτονόητο

Φωτογραφία Eurokinissi
Φωτογραφία Eurokinissi

– Ομόφωνη καταδίκη της επίθεσης του πρώην πια υφυπουργού Παιδείας στη Λιάνα Κανέλλη
– «Θέλετε Κασιδιάρη κυρία Κανέλλη» είπε από το βήμα της Βουλής ο Γιώργος Στύλιος
– Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς του ζήτησε την παραίτησή του
– Πήγε ο ίδιος στο Μαξίμου και είδε τον Δημήτρη Σταμάτη
– Συγγνώμη από την βουλευτή του ΚΚΕ ζήτησαν Λοβέρδος και Δερμετζόπουλος

Πολιτικό σεισμό έχει προκαλέσει η χυδαία και απαράδεκτη επίθεση που εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο (πρώην με εντολή Σαμαρά) υφυπουργός Παιδείας, Γιώργος Στύλιος, που ούτε λίγο ούτε πολύ απείλησε την Λιάνα Κανέλλη με χειροδικία.

Ο καυγάς ανάμεσα στον Γιώργο Στύλιο και τη Λιάνα Κανέλλη, με αφορμή τον υποσιτισμό των παιδιών, ξέφυγε όταν ο βουλευτής Άρτας θέλησε να απαντήσει στο «μου ακουστήκατε σαν τη Μαρία Αντουανέτα. Σαν τον μύθο» που του είπε η βουλευτής του ΚΚΕ. Το έκανε, όμως, με τον χειρότερο και πιο χυδαίο τρόπο που μπορούσε να… σκεφτεί.

«Η κ. Κανέλλη θέλει να με κάνει Κασιδιάρη αλλά δεν θα γίνω Κασιδιάρης. Θέλετε Κασιδιάρη κυρία Κανέλλη! Αλλά δεν πρόκειται ο Στύλιος να γίνει Κασιδιάρης!» είπε και φέρνοντας στο μυαλό όλων το χαστούκι του βουλευτή της Χρυσής Αυγής στη Λιάνα Κανέλλη τον Ιούνιο του 2012, στη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής.

Αμέσως το περιστατικό έφτασε στο Μαξίμου και τα… αυτιά του Αντώνη Σαμαρά. Η εντολή άμεση από πλευράς πρωθυπουργού: ζήτησε την παραίτηση του Γιώργου Στύλιο από τη θέση του υφυπουργού Παιδείας, λιγότερο δυο μήνες αφού τοποθετήθηκε εκεί, αντικαθιστώντας τον παραιτηθέντα Κώστα Κουκοδήμο.

Στο Μέγαρο Μαξίμου προκλήθηκε οργή για τον Γιώργο Στύλιο. Έγινε μάλιστα και έκτακτη σύσκεψη για το πως θα γίνει ο χειρισμός του θέματος. Στον Γιώργο Στύλιο διαμηνύθηκε πως ο πρωθυπουργός περιμένει την παραίτησή του. Την… πήγε ο ίδιος στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου μάλιστα είχε σύντομη συνάντηση με τον υπουργό Επικρατείας, Δημήτρη Σταμάτη.

Αρχικά, ο Γιώργος Στύλιος δεν ζήτησε συγγνώμη από τη Λιάνα Κανέλλη αλλά στη συνέχεια αναγκάστηκε από τις εξελίξεις. Μίλησε για λεκτική υπερβολή εκ μέρους του, χαρακτήρισε λάθος την αναφορά στον Ηλία Κασιδιάρη και δήλωσε πως ζητά συγγνώμη από τη Λιάνα Κανέλλη. Αλλά φυσικά δεν ήταν αρκετό…

Από το γραφείο του πρωθυπουργού, είχαν ήδη επικοινωνήσει με την Λιάνα Κανέλλη για να ζητήσουν συγγνώμη από την πλευρά της κυβέρνησης, ενώ από την πρώτη στιγμή το ίδιο είχε κάνει και ο πρόεδρος της Βουλής, Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Το ίδιο έκαναν ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος και ο υφυπουργός Αλέξανδρος Δεμερζόπουλος.
Η κα Κανέλλη ενημερώθηκε από το Μαξίμου για την εντολή Σαμαρά στον Στύλιο να παραιτηθεί αλλά και για την παραίτηση του τελευταίου.

«Ευτυχώς αυτή τη φορά η κυβέρνηση έπραξε το αυτονόητο», δήλωσε η Λιάνα Κανέλλη, σχολιάζοντας την απόφαση του πρωθυπουργού να ζητήσει την παραίτηση του υφυπουργού Παιδείας, Γιώργου Στύλιου.

ΟΛΟΣ Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ

Γ. Στύλιος: Δεν με εκφράζουν τα μεγάλα λόγια, δεν με εκφράζουν οι υπερβολές. Έχω τελειώσει το Δημοτικό Σχολείο σε χωριό, στην Άρτα, σε ορεινό χωριό με τους συμμαθητές μου και δεν δέχομαι κυρία Κανέλλη να μου κάνετε μάθημα εσείς. Δεν έχετε μεγαλώσει εκεί που μεγάλωσα εγώ. Δεν είχατε τους ίδιους συμμαθητές. Λοιπόν και δεν ήμουν ευνοημένος. Σας αρέσει, σας εκφράζει η ένταση κυρία Κανέλλη. Κυρία Κανέλλη η ένταση όπου εσείς…
Λ. Κανέλλη: Αρνούμαι να ακούσω την απάντησή σας. Σας κόβω στις εξετάσεις. Που ήρθατε με το προσωπικό σας παράδειγμα να μιλήσετε για τα παιδιά που πεινάνε στην Ελλάδα…
Γ. Στύλιος: Κύριε πρόεδρε και κυρία Κανέλλη, τις εξετάσεις τις δίνουμε στον ελληνικό λαό. Τις εξετάσεις… (σ.σ. φωνές από το έδρανο της κ. Κανέλλη). Η κ. Κανέλλη θέλει να με κάνει Κασιδιάρη αλλά δεν θα γίνω Κασιδιάρης. Θέλετε Κασιδιάρη κυρία Κανέλλη! Αλλά δεν πρόκειται ο Στύλιος να γίνει Κασιδιάρης! Να το γνωρίζετε αυτό…
Λ. Κανέλλη: Παρακαλώ…
Γ. Στύλιος: Θέλετε να με κάνετε Κασιδιάρη. Δεν θα γίνω Κασιδιάρης όμως. Γιατί έχω περάσει τις εξετάσεις αριστεύοντας και διότι δίνω εξετάσεις στον Αρτινό λαό και στον ελληνικό λαό κάθε ημέρα. Και δεν με ενδιαφέρει η δική σας η βαθμολογία η προσωπική. Με ενδιαφέρει η βαθμολογία του κόμματος και του φορέα τον οποίο εκπροσωπείτε αλλά η προσωπική σας δεν με απασχολεί. Εγώ μίλησα για προγράμματα…
Γ. Κανέλλη: Εγώ έκανα τον Κασιδιάρη, Κασιδιάρη ή ήταν από μόνος του; Σα δεν ντρέπεσαι! Σα δε ντρέπεσαι…Σα δεν ντρέπεσαι!
Γ. Στύλιος: Δεν σας ακολουθώ στην ένταση, στην υπερβολή, στην ένταση και στα μεγάλα λόγια.
Λ. Κανέλλη: …. (Διαμαρτυρίες)
Ι. Δριβελέγκας (προεδρεύων): Να ντρέπομαι εγώ; Εσείς που διακόπτετε και δεν περιμένετε την απάντηση. Ορίστε μας. Κι εσείς κύριε υπουργέ τι εκφράσεις είναι αυτές; Ήθελε να αποχωρήσει, ας αποχωρήσει.
Γ. Στύλιος: Μπορούσατε να κλείσετε το μικρόφωνο κύριε πρόεδρε (σ.σ. για Κανέλλη).

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε