Τρίτη, 16 Απρ.
22oC Αθήνα

Παράταση απόσπασης εκπαιδευτικών στο εξωτερικό

Παράταση απόσπασης εκπαιδευτικών στο εξωτερικό

Παράταση της απόσπασης προσφέρεται από το Υπουργείο Παιδείας στους εκπαιδευτικούς που το επιθυμούν. Τι ισχύει.

Η δυνατότητα παράτασης της απόσπασης τους παρέχεται στους εκπαιδευτικούς από το Υπουργείο Παιδείας. Διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες.

Συγκεκριμένα, παρέχεται η δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς οι οποίοι κατά το σχολικό έτος 2016-2017 διένυαν
και το ημερολογιακό έτος 2017 του Ν. Ημισφαιρίου διανύουν το πέμπτο (5ο) και άνω έτος απόσπασης στο εξωτερικό (με οποιοδήποτε είδος απόσπασης) και επιθυμούν την παράταση της απόσπασής τους στο ίδιο Συντονιστικό Γραφείο Εκπαίδευσης και την ίδια χώρα για ένα (1) μόνο σχολικό έτος χωρίς επιμίσθιο, να υποβάλουν αίτηση παράτασης της απόσπασής τους.

Οι αιτήσεις για την παράταση απόσπασης

Η παράταση χορηγείται κατόπιν αξιολόγησης του εκπαιδευτικού από τον οικείο Συντονιστή Εκπαίδευσης και τη σύμφωνη γνώμη της Διεύθυνσης Παιδείας Ομογενών, Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης και Μειονοτικών σχολείων ΔΙ.Π.Ο.Δ.Ε.Μ.Σ., (υποπερίπτ. ββ΄ της περίπτ. γ΄ της παρ. 3 του άρθρου 16 του Ν.4415/2016).

2. Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί υποβάλλουν τις αιτήσεις τους μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (dipode-parataseis@minedu.gov.gr) στην Υπηρεσία μας μέχρι αύριο, 7 – 11 -2017 και ώρα Ελλάδος 22:00 στις οποίες θα αναγράφονται τα κάτωθι:

α. ονοματεπώνυμο και ειδικότητα,
β. αρ. μητρώου εκπαιδευτικού και
γ. Συντονιστικό Γραφείο Εκπαίδευσης – χώρα απόσπασης και έτος απόσπασής του κατά το σχολικό έτος 2016-2017 ή κατά το ημερολογιακό έτος 2017 του Ν. Ημισφαιρίου.

3. Οι αιτήσεις εκπαιδευτικών, των οποίων η ειδικότητα δεν έχει δοθεί ως κενό από τους Συντονιστές Εκπαίδευσης, σύμφωνα με τον επισυναπτόμενο πίνακα χωρών-ειδικοτήτων, δε θα ικανοποιούνται. Εφόσον οι ενδιαφερόμενοι είναι περισσότεροι των υφιστάμενων κενών, τα κριτήρια τα οποία θα λαμβάνονται υπόψη για την ανανέωση της απόσπασης, καθορίζονται κατά σειρά ως ακολούθως:

Οικογενειακή κατάσταση, με την παρακάτω σειρά:

1. Σε χηρεία με παιδιά,
2. Μονογονεϊκή οικογένεια,
3. Σε διάζευξη με παιδιά υπό την επιμέλεια του εκπαιδευτικού.

Η εγκύκλιος

[pdf-embedder url=”https://www.newsit.gr/wp-content/uploads/2017/11/συμπληρωματική__εγκύκλιος_για__παρατασεις_2017-2018_και_2018_του_Ν.pdf”]

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις