Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Παράταση lockdown: Τι αλλάζει στα σύνορα από την 1η Μαρτίου

Παράταση lockdown: Τι αλλάζει στα σύνορα από την 1η Μαρτίου

Νέα δεδομένα ισχύουν από τη Δευτέρα 1 Μαρτίου, στις 6 το πρωί, μέχρι και τις 15 Μαρτίου, στις 6 το πρωί, για τα σύνορα στην Κακαβιά και στους Ευζώνες, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας.

Συγκεκριμένα, όπως είπε, προκειμένου να αποφευχθεί η περαιτέρω διασπορά του ιού από τις χερσαίες πύλες εισόδου, ισχύουν τα εξής για τους συνοριακούς σταθμούς Κακαβιάς και Ευζώνων:

– Το ωράριο εισόδου από τους εν λόγω σταθμούς διαμορφώνεται από τις 7:00 έως τις 7:00 το απόγευμα (συμπεριλαμβανομένης και της διέλευσης φορτηγών οχημάτων), αντί από τις 7:00 το πρωί έως τις 11:00 το βράδυ που ίσχυε μέχρι τώρα.

– Το όριο των 700 ατόμων που είχαν δικαίωμα εισόδου από τους εν λόγω σταθμούς διαμορφώνεται πλέον σε 400 άτομα ημερησίως.

– Υποχρεωτική χρήση ταχειών δοκιμασιών αντιγόνου (rapid tests) σε όλους τους εισερχόμενους στη χώρα από τους συγκεκριμένους σταθμούς, συμπεριλαμβανομένων και των οδηγών φορτηγών.

– Σε περίπτωση ανίχνευσης θετικού κρούσματος δεν επιτρέπεται η είσοδος στη χώρα.

– Όλοι οι εισερχόμενοι από τους σταθμούς αυτούς τίθενται υποχρεωτικά σε κατ’ οίκον περιορισμό για 14 ημέρες, εξαιρουμένων των οδηγών εμπορευματικών φορτηγών.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις