Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Παράταση Πόθεν έσχες 2016: Τι εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών

Παράταση Πόθεν έσχες 2016: Τι εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών

Παράταση για την υποβολή πόθεν έσχες δυο μηνών για τους υπόχρεους, εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών. Διαβάστε περισσότερα για την υποβολή πόθεν έσχες.

Για τουλάχιστον 2 μήνες πρόκειται να παρατηθεί η υποβολή ηλεκτρονικής δήλωσης πόθεν εσχες με τροπολογία που, σύμφωνα με πληροφορίες, θα κατατεθεί τις επόμενες μέρες στη Βουλή από τα συναρμόδια υπουργεία Δικαιοσύνης και Οικονομικών. Η παράταση στην υποβολή πόθεν έσχες δίδεται μετά το μπαράζ προσφύγων στο ΣτΕ από δικαστές και άλλους υπόχρεους όπως οι καναλάρχες που ζητούν να κριθεί αντισυνταγματικός ο τρόπος υποβολής προκειμένου να εκδοθεί απόφαση του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου επι του ζητήματος.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη το ΣτΕ έχει αναστείλει την υποχρέωση των δικαστών να υποβάλλουν το πόθεν έσχες μέχρι τις 15 Ιανουαρίου 2017. Η προσφυγή των δικαστών θα συζητηθεί στις 13 Ιανουαρίου και η απόφαση αναμένεται τουλάχιστον εντός διμήνου, ενώ αν καθυστερήσει, πιθανότατα θα δοθεί κι άλλη παράταση.

Εξάλλου, όπως έγινε γνωστό, ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης ενημέρωσε τα μέλη της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής ότι μετά την προσφυγή των δικαστών και αιτήματα άλλων υπόχρεων όπως οι ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών. το υπουργείο Δικαιοσύνης θα παρατείνει τη διαδικασία κατά δύο μήνες. Υπενθυμίζεται ότι η προηγούμενη προθεσμία για την υποβολή πόθεν έσχες έληγε στις 15 Ιανουαρίου 2017.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε