Σάββατο, 25 Μαΐ
20oC Αθήνα

Παρατείνεται η άδεια παραμονής για τους μετακλητούς εργάτες γης

Παρατείνεται η άδεια παραμονής για τους μετακλητούς εργάτες γης

Ανανεώνεται έως 90 ημέρες το δικαίωμα παραμονής στην Ελλάδα για τους μετακλητούς εργάτες γης. Αυτό προβλέπει σχετική εγκύκλιος του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη κατόπιν συνεννόησης με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη.

Γνώμονας της τρίμηνης παράτασης της παραμονής για τους μετακλητούς εργάτες γης είναι η επίλυση ζητημάτων που προκύπτουν από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού και η απλοποίηση των διαδικασιών για την απασχόληση σε αγροτικές εκμεταλλεύσεις.

Συγκεκριμένα, η εγκύκλιος παρατείνει την ισχύ της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου “Περαιτέρω μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεχιζόμενων συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και την επάνοδο στην κοινωνική και οικονομική κανονικότητα” (ΦΕΚ Α’ 90 / 01-05-2020)”.

Με τη σχετική εγκύκλιο ανανεώνεται έως 90 ημέρες το δικαίωμα παραμονής στη χώρα των μετακλητών εργατών γης που εισήλθαν κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα κάνοντας χρήση των ευνοϊκών διατάξεων της σχετικής ΠΝΠ.

Προκειμένου να επωφεληθούν της παράτασης, οι ενδιαφερόμενοι απαιτείται να υποβάλουν σχετική αίτηση στις αρμόδιες αρχές προσκομίζοντας παράλληλα υπεύθυνη δήλωση του εργοδότη που θα τους απασχολήσει.

Η παρέμβαση αυτή των κ.κ. Χρυσοχοΐδη και Βορίδη έρχεται να καλύψει τις ανάγκες των Ελλήνων αγροτών σε εργατικό δυναμικό και διασφαλίζει την ομαλή συνέχιση της παραγωγικής διαδικασίας.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις