Ελλάδα

Παρατείνεται η αναστολή λειτουργίας των ΚΤΕΟ – Τι ισχύει για τα οχήματα

Παρατείνεται έως και τις 7 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 6:00 η αναστολή λειτουργίας των δημόσιων και ιδιωτικών ΚΤΕΟ της ελληνικής επικράτειας.

Σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, για το διάστημα αυτό επιτρέπεται μόνο ο τεχνικός έλεγχος φορτηγών με ΜΑΜΦΟ >3,5 t και λεωφορείων σε Δημόσια και Ιδιωτικά ΚΤΕΟ της χώρας που διαθέτουν εγκεκριμένη – αδειοδοτημένη γραμμή τεχνικού ελέγχου βαρέων οχημάτων και υπό την προϋπόθεση:

α) Μέγιστου αριθμού 9 ατόμων σε αναμονή

β) Προσέλευσης μόνο κατόπιν ραντεβού μέσω τηλεφώνου και ηλεκτρονικών μέσων και επίδειξης του σχετικού καταλόγου στα ελεγκτικά όργανα και

γ) Ωράριο λειτουργίας έως τις 20:30 μ.μ.

Η παράταση των 45 ημερολογιακών ημερών που έχει δοθεί με τις (β), (γ) και (δ) σχετικές εγκυκλίους επεκτείνεται κατά 25 ημερολογιακές ημέρες. Επίσης, όπου στις ανωτέρω εγκυκλίους αναφέρεται ως καταληκτική ημερομηνία η Δευτέρα 30-11-2020, αυτή μετατίθεται τη Δευτέρα 7-12-2020.

Οχήματα για τα οποία προκύπτει ότι συντρέχουν λόγοι ανωτέρας βίας εντός του χρονικού διαστήματος από Σάββατο 7-11-2020 έως και Δευτέρα 7-12-2020 ελέγχονται εμπρόθεσμα (χωρίς την καταβολή πρόσθετου ειδικού τέλους) έως και τις 29 Ιανουαρίου 2021.

Για τα οχήματα για τα οποία έχουν ήδη εκδοθεί άδειες κυκλοφορίας με την παρατήρηση για τεχνικό έλεγχο εντός 45 ημερών, η υποχρέωση για προσκόμιση του Δελτίου Τεχνικού Ελέγχου στην αρμόδια Υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών παρατείνεται αυτοδίκαια κατά 25 ημερολογιακές ημέρες.

Τέλος, επιτρέπεται η ανάκληση διαγραφής στις περιπτώσεις μοτοσικλετών, για τις οποίες έχει υποβληθεί αίτηση στην οικεία Υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών εντός της προθεσμίας που προβλέπεται στην υπ’ αριθμ. Α-οικ. 5685/437/08.03.2006 εγκύκλιο, χωρίς την προσκόμιση Δελτίου Τεχνικού Ελέγχου (ΔΤΕ) από δημόσιο ή ιδιωτικό ΚΤΕΟ. Το ΔΤΕ προσκομίζεται στην αρμόδια Υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών εντός 70 ημερών από την ημερομηνία χορήγησης των στοιχείων κυκλοφορίας (πινακίδες και έντυπο αδείας). Στο χώρο των παρατηρήσεων της άδειας κυκλοφορίας θα αναγράφεται «Ημερομηνία πρώτου τεχνικού ελέγχου έως την …../…../……. (70 ημέρες μετά την ημερομηνία χορήγησης στοιχείων κυκλοφορίας)».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Κατολισθήσεις στη Λ. Αθηνών στο ρεύμα προς Αθήνα - Κλειστές 2 λωρίδες στο ύψος του Χαϊδαρίου
Οι οδηγοί καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί ενώ αρμόδια συνεργεία σπεύδουν στο σημείο για να απομακρύνουν τα βράχια - Κλειστή και η ιρλανδική διάβαση στη Λ. Βραυρώνας στη Νέα Πέραμο
Βράχος
Καιρός σήμερα: Έντονα φαινόμενα από την κακοκαιρία Byron κυρίως σε Μακεδονία και Δωδεκάνησα μέχρι το μεσημέρι – Σταδιακή βελτίωση
Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 14 με 16 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 17 με 18 και τοπικά τους 19 και στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα τους 19 με 20 βαθμούς Κελσίου.
καιρός
Αποκαλύψεις και ερωτήματα για Κουτσόλαμπρο λίγο πριν ανοίξει η κάλπη του 2ου γύρου στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών
Τον εγκαλούν ότι το 2016 υπηρέτησε ως μετακλητός επί υπουργίας Κατρούγκαλου όταν οι δικηγόροι της Αθήνας βρίσκονταν σε πολύμηνη αποχή από τα καθήκοντά τους, αντιδρώντας στο ασφαλιστικό
Ανδρέας Κουτσόλαμπρος