Ελλάδα

Παρέλαση 25ης Μαρτίου: Άγρια επεισόδια από νεοναζί στην Καλλιθέα

Επεισόδια σημειώθηκαν στην Καλλιθέα, όταν ομάδα 50 ακροδεξιών και νεοναζί θέλησε να προκαλέσει ένταση λίγο πριν από την παρέλαση. Πέταξαν μέχρι και μολότοφ.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ένταση και επεισόδια στην Καλλιθέα, λίγο πριν ξεκινήσει η παρέλαση για την 25η Μαρτίου.

Στην πλατεία Κύπρου όπου βρίσκεται Μνημείο Ηρώων, είχαν συγκεντρωθεί για την κατάθεση στεφάνων περίπου 200 άτομα, από το ΠΑΜΕ, τον ΑΝΤΑΡΣΥΑ κι άλλες οργανώσεις. Στις Τζιτζιφιές είχαν μαζευτεί 50 άτομα, ακροδεξιοί και νεοναζί. Οι μεν ήταν “κόκκινο πανί” για τους δε.

Οι περίπου 50 ακροδεξιοί και νεοναζί προσπάθησαν να κινηθούν έως την πλατεία της Καλλιθέας, όπου θα γινόταν η παρέλαση, με σκοπό να επιτεθούν στους αριστεριστές συγκεντρωμένους.

Ωστόσο η παρουσία της αστυνομίας ήταν ισχυρή και είχε δημιουργηθεί αστυνομικός φραγμός. Οι αστυνομικές δυνάμεις τους σταμάτησαν στην διασταύρωση Θησέως και Σκίπης. Οι αστυνομικοί απώθησαν τους νεοναζί που θέλησαν να προκαλέσουν τα επεισόδια κι εκείνοι «απάντησαν» ρίχνοντάς τους μολότοφ!

Έγιναν 11 προσαγωγές και οι προσαχθέντες έχουν μεταφερθεί στην ασφάλεια όπου και εξετάζονται.

Ανακοίνωση του ΚΚΕ για όσα έγιναν στην Καλλιθέα

Το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του καταγγέλλει πως τα ΜΑΤ επιτέθηκαν στον κόσμο που διαμαρτυρόταν για την παρουσία των νεοναζί στην Καλλιθέα και τονίζει πως “όχι μόνο άφησαν ανενόχλητους τους κουκουλοφόρους – κρανοφόρους της Χρυσής Αυγής, αλλά στράφηκαν εναντίον του κόσμου που διαμαρτυρόταν για την παρουσία τους και χτύπησαν με μένος την αντιφασιστική συγκέντρωση, με γκλομπ και χειροβομβίδες κρότου λάμψης”, αλλά τραυμάτισαν και τέσσερις από τους συγκεντρωμένους, οι οποίοι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Όλη η ανακοίνωση

Το ΚΚΕ καταγγέλλει την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ στην Καλλιθέα, κατά τη διάρκεια προσπάθειας σωματείων και φορέων της περιοχής, να εμποδίσουν τους ναζιστές της Χρυσής Αυγής, που επιχείρησαν να πάρουν μέρος στον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, εμφανιζόμενοι να χαιρετούν ναζιστικά και να φωνάζουν εμετικά φασιστικά και αντικομμουνιστικά συνθήματα.

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ, όχι μόνο άφησαν ανενόχλητους τους κουκουλοφόρους – κρανοφόρους της Χρυσής Αυγής, αλλά στράφηκαν εναντίον του κόσμου που διαμαρτυρόταν για την παρουσία τους και χτύπησαν με μένος την αντιφασιστική συγκέντρωση, με γκλομπ και χειροβομβίδες κρότου λάμψης, με αποτέλεσμα αρκετούς τραυματίες, 4 εκ των οποίων έχουν διακομισθεί στο νοσοκομείο.

Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση, με διάφορους τρόπους ρίχνει νερό στον μύλο του εθνικισμού, προκειμένου να τους αξιοποιεί στα διάφορα πολιτικά της παιχνίδια, για τη συγκρότηση δήθεν αντιφασιστικών μετώπων. Ενώ, μεγάλες είναι οι ευθύνες και της δημοτικής αρχής Καλλιθέας, που με τη στάση ανοχής που κρατάει απέναντι στην Χρυσή Αυγή, έχει δώσει αέρα στα πανιά της.

Για τα παραπάνω απαράδεκτα γεγονότα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θ. Παφίλης προέβη σε παρέμβαση και καταγγελία προς την υπουργό Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Σώθηκε το πόδι του 6χρονου που μεταφέρθηκε με αεροδιακομιδή στην Αθήνα μετά από τροχαίο στο Ρέθυμνο
«Ήταν απίστευτη η συνεργασία από την Κρήτη, το ΕΚΑΒ, το Παίδων και το Αττικόν. Το ΕΣΥ λειτούργησε άψογα. Δεν αφήνουμε κανέναν» δήλωσε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης
Το νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία
Η συνταρακτική περιγραφή του συζύγου της Βάγιας Νέστορα για τον θάνατό της - «Είναι δολοφόνοι, το γκαζάκι είναι σαν σφαίρα»
΄«Η Αφροδίτη έπαθε εγκαύματα σε χέρια και πόδια, δεν μπορεί να περπατήσει», αποκάλυψε με τρεμάμενη φωνή ο Παναγιώτης Νέστορας
Εμπρηστικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη
Ανανεώθηκε πριν 9 λεπτά
Πετράλωνα: «Έχουμε επικοινωνήσει με την Airbnb για την στέγαση των ενοίκων» είπε ο Χάρης Δούκας
Στο σημείο έχουν μεταβεί κλιμάκια μηχανικών, τα οποία εξετάζουν τη στατική κατάσταση της περιοχής και ελέγχουν αν τηρήθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας κατά τις εργασίες στο γειτονικό οικόπεδο
Κατάρρευση πολυκατοικίας στα Πετράλωνα
Βάγια Νέστορα: Η σπαρακτική ανάρτηση του συζύγου της για τη δολοφονία της – «Πήγες να βρεις την κόρη μας, θα σε θυμάμαι πάντα»
«Σήμερα μετά το δολοφονικό χτύπημα των ανόητων μπαχαλάκιδων, αναρχικών και φοβιτσιάρηδων, αποχαιρετώ την γυναίκα μου Βάγια για τη χώρα των αγγέλων», έγραψε ο Παναγιώτης Νέστορας στην ανάρτησή του
Η Αφροδίτη Νέστορα με την μητέρα και τον πατέρα της 14