Ελλάδα

Παρέμβαση Αρείου Πάγου για τις καταγγελίες για «σκλαβοπάζαρο» μεταναστών

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Άμεσα παρενέβη η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, σχετικά με τις καταγγελίες για «σύγχρονο σκλαβοπάζαρο» μεταναστών από δικηγορική εταιρεία που δημοσιεύτηκαν στον Τύπο.

Ειδικότερα, οι καταγγελίες στον Άρειο Πάγο κάνουν λόγο για δικηγορική εταιρεία που διαφημίζει μετανάστες εργαζόμενους ως «λύση στο υψηλό μισθολογικό κόστος».

Η πρώτη τη τάξει εισαγγελέας της χώρας, με την παραγγελία της προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, ζητά «να διερευνήσετε τη διαλαμβανόμενη σ’ αυτά σχετική καταγγελία του συνδικάτου οικοδόμων Αθήνας, προς διακρίβωση τυχόν αυτεπαγγέλτως διωκομένων αξιοποίνων πράξεων».

Αφορμή για την εισαγγελική παρέμβαση αποτέλεσαν τα δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου (902.gr) και του έντυπου τύπου (ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ), με τίτλους «Δικηγορική Εταιρεία διαφημίζει “σκλαβοπάζαρο” με φτηνούς μετανάστες εργάτες» και «ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΣΚΛΑΒΟΠΑΖΑΡΟ».

Συγκεκριμένα, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, απέστειλε σήμερα (17.1.2024) στον Διευθύνοντα την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών την ακόλουθη παραγγελία:

«Προς
κ. Διευθύνοντα την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών

Με αφορμή δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου (902.gr) και του έντυπου τύπου (ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ), με τίτλους «Δικηγορική Εταιρεία διαφημίζει “σκλαβοπάζαρο” με φτηνούς μετανάστες εργάτες» και «ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΣΚΛΑΒΟΠΑΖΑΡΟ» αντιστοίχως, παρακαλούμε να διερευνήσετε τη διαλαμβανόμενη σ’ αυτά σχετική καταγγελία του συνδικάτου οικοδόμων Αθήνας, προς διακρίβωση τυχόν αυτεπαγγέλτως διωκομένων αξιοποίνων πράξεων».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Καλαμαριά: 26χρονη καταγγέλλει ότι την κλείδωσαν μέσα σε φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ – Δεν μπορούσαν να την απεγκλωβίσουν Πυροσβεστική και Αστυνομία
Η νεαρή γυναίκα είχε πάει για να παραλάβει φάρμακα για φίλη της, τα οποία παρά την ταλαιπωρία, δεν παρέλαβε - Παρέμεινε εγκλωβισμένη για περίπου μιάμιση ώρα
ΕΟΠΥΥ
Ενδείξεις για κατασκευαστικές αστοχίες στο αιολικό πάρκο από το οποίο ξεκίνησε η μεγάλη φωτιά της Αττικοβοιωτίας
Η πυρκαγιά που ξεκίνησε από την περιοχή του Αγίου Βασιλείου Βοιωτίας αποτελεί τη μεγαλύτερη έως σήμερα για το φετινό καλοκαίρι, έχοντας επηρεάσει έκταση μεγαλύτερη των 110.000 στρεμμάτων
Φωτιά στην Αττικοβοιωτία
12