Δευτέρα, 29 Απρ.
22oC Αθήνα

Πασαλιμάνι: «Δεν μπορώ να το πιστέψω» – Συντετριμμένος ο πατέρας του 31χρονου αστυνομικού

Πασαλιμάνι: «Δεν μπορώ να το πιστέψω» – Συντετριμμένος ο πατέρας του 31χρονου αστυνομικού

Σοκαρισμένο είναι το πανελλήνιο από την είδηση του τραγικού θανάτου του 31χρονου αστυνομικού από τα Γρεβενά, που σκοτώθηκε κατά την κατάρρευση του κτιρίου στο Πασαλιμάνι νωρίς το πρωί της Τρίτης (16.04.24).

Ο άτυχος αστυνομικός από το χωριό Ελεύθερο Γρεβενών, όπως αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης, εισήχθη στο σώμα της αστυνομίας ως ειδικός φρουρός το έτος 2019 και υπηρετούσε στο σώμα ΔΙ.ΑΣ. στην Αττική. Τη μοιραία στιγμή της κατάρρευσης του κτιρίου στο Πασαλιμάνι έκανε το μεροκάματό του εκτός υπηρεσίας.

Την ώρα της κατάρρευσης, στην προσπάθειά του να σωθεί, πήδηξε στο φορτηγό και τον πλάκωσαν τα μπάζα. Οι προσπάθειες απεγκλωβισμού του άτυχου άνδρα, ήταν τιτάνιες.

Συντετριμμένος ο πατέρας του για τον τραγικό θάνατο του παιδιού του, δηλώνει στο newsit.gr: «Είμαι σοκαρισμένος. Δεν έχω λόγια για το κακό που έγινε. Μόλις το έμαθα και ξεκίνησα για Αθήνα για να δω από κοντά τί έγινε. Δεν μπορώ να το πιστέψω πώς έγινε όλο αυτό. Δεν γνωρίζω τίποτα, δεν ξέρω ακόμα ούτε πώς έγινε ούτε γιατί έγινε».

«Ήθελε πάντα να γίνει αστυνομικός, ήταν δόκιμος στον στρατό. Κατέβηκε στην Αθήνα και έκανε και άλλες δουλειές για να αυξήσει το εισόδημά του. Προσελήφθη ως ειδικός φρουρός και έκανε δεύτερη δουλειά.

Ήταν πολύ εργατικός και ήθελε να έχει οικονομική αυτάρκεια, δούλευε ως σερβιτόρος πιο παλιά, διανομέας και τώρα στις οικοδομές. Ως διανομέας είχε ατύχημα με τη μηχανή στην Αθήνα και είχε σπάσει τα πόδια του. Είναι τρομερό αυτό που έγινε. Μεγάλη θλίψη στη κοινωνία μας», λέει συγκλονισμένος στο newsit.gr οικογενειακός φίλος του 31χρονου.

Παράλληλα, σοκαριστικές είναι οι μαρτυρίες για το πώς ο νεαρός άνδρας βρήκε τραγικό θάνατο. «Κοίταξα έξω, είδα την ομίχλη από τη σκόνη, άνθρωποι φώναζαν ”καλέστε την αστυνομία”, ήταν οι εργάτες έξω, σοκαρισμένοι.

Πήδηξε στο φορτηγό για να σωθεί και καταπλακώθηκε από τα μπάζα. Έγινε τεράστια προσπάθεια για να τον απεγκλωβίσουν», λέει γυναίκα, αυτόπτης μάρτυρας.

«Ξαφνικά βλέπουμε ένα σύννεφο, ακαθόριστο, ακούσαμε φωνές, κατεβήκαμε και είδαμε σκόνη από τα μπάζα, ένας ήταν χτυπημένος και δεμένος με το πουκάμισό του, τα αίματα ήταν στα σκαλιά.

Ο νεκρός ήταν μέσα στο φορτηγό, έπεσε πάνω του ο τοίχος και τον πλάκωσε», λέει άλλος μάρτυρας από το σημείο της τραγωδίας.

Την ίδια ώρα, όπως ανέφερε ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, αναζητείται ο ιδιοκτήτης

 

Όπως σημείωσε ο ίδιος, «είχαν βγάλει ηλεκτρονική άδεια για μικρές εργασίες».

«Κάτι πήγε στραβά και είχαμε την απώλεια ενός νέου ανθρώπου και τρεις τραυματίες στο νοσοκομείο. Ο ιδιοκτήτης αναζητείται. Είναι βέβαιο ότι κάτι πήγε στραβά αλλά αυτό θα το δείξει η έρευνα».

Την ίδια ώρα, τρεις συνάδελφοι του 31χρονου αστυνομικού έχουν τραυματιστεί ελαφρά. Μέχρι στιγμής έχουν σημειωθεί επτά προσαγωγές ατόμων, πέντε εργαζομένων, του εργολάβου και του οδηγού του φορτηγού.

Οι φωτογραφίες από το σημείο της τραγωδίας είναι συγκλονιστικές και ενδεικτικές της τραγωδίας. Όπως αποτυπώνεται το κτίριο έγινε συντρίμμια. 

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, συνολικά στο κτίριο βρίσκονταν εννέα εργάτες την ώρα της κατάρρευσης.

Έρευνα για την υπόθεση διεξάγει το ΑΤ Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις