Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Πάσχα 2018: Ανοιχτά μαγαζιά, τιμές και… συμβουλές

Πάσχα

Το δώρο Πάσχα καταβλήθηκε και οι καταστηματάρχες ελπίζουν ότι επιτέλους η κίνηση στην αγορά θα “ζωντανέψει”. Τα μαγαζιά είναι ανοιχτά και σήμερα.

Όσο πλησιάζουν οι ημέρες για το Πάσχα, η κίνηση στην αγορά κορυφώνεται. Οι έμποροι, όπως λένε, έχουν ρίξει τις τιμές και ελπίζουν ότι σήμερα, αύριο και μεθαύριο Μεγάλο Σάββατο (07.04.2018) περισσότερος κόσμος θα πάει στα μαγαζιά να ψωνίσει.

Η έρευνα των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης δείχνει μείωση της τάξης του 5,95% στο τυπικό καλάθι για το πασχαλινό τραπέζι με αρνί και 8,01% στο τυπικό καλάθι με κατσίκι.

Ανοιχτά έως τις 21:00 τα εμπορικά

Σήμερα Μεγάλη Πέμπτη τα εμπορικά καταστήματα θα είναι ανοικτά από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ. Αύριο Μεγάλη Παρασκευή από τη 1 το μεσημέρι μέχρι τις 6 το απόγευμα και το Μεγάλο Σάββατο από τις 9 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι.

Οι αλυσίδες καταστημάτων, τα μεγάλα εμπορικά και τα σούπερ μάρκετ θα μείνουν περισσότερες ώρες ανοικτά, ανάλογα με την πολιτική της κάθε επιχείρησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ οι έλεγχοι θα είναι εκτενείς σε όλο το εύρος της αγοράς όλες τις ημέρες. Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί περισσότεροι από 130 έλεγχοι, αυτές τις ημέρες, υπό τον συντονισμό ή με τη συνδρομή του Συντονιστικού Κέντρου για την Αντιμετώπιση του Παραεμπορίου (ΣΥΚΑΠ) του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης και σύμφωνα με τις μέχρι σήμερα εκτιμήσεις, οι έλεγχοι ΑΦΜ σε καταστήματα, εγκαταστάσεις, οδικό δίκτυο και σημεία εισόδου της χώρας θα προσεγγίσουν τους 1.000.

Έλεγχοι και συμβουλές στους καταναλωτές

Σε αυξημένη κινητικότητα βρίσκονται όλες οι ελεγκτικές υπηρεσίες. Οι καταναλωτές πρέπει να είναι προσεκτικοί και να αγοράζουν τα προϊόντα τους από επίσημα και ελεγχόμενα σημεία της αγοράς, όπου το κρέας πρέπει να είναι τοποθετημένο μέσα σε ψυγεία ή ψυχόμενες προσθήκες.

Επίσης, όπως είπε και ο αρμόδιος υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου, ότι θα πρέπει να παρατηρούν πως όλα τα αμνοερίφια εγχώριας παραγωγής η σφραγίδα καταλληλόλητας έχει χρώμα «τυρκουάζ» («λαμπρό κυανούν») και ωοειδές σχήμα και έχει ταυτόχρονα και σφραγίδα μπλε που αναφέρει ΕΛΛΑΣ. Αντίστοιχα για τα κρέατα εισαγωγής από τρίτες χώρες, η σφραγίδα που φέρουν θα πρέπει να είναι ωοειδή αλλά σε χρώμα καστανό.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις