Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Πάσχα: Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων για το τριήμερο

Πάσχα: Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων για το τριήμερο

Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα και η κίνηση στους δρόμους είναι αυξημένη ενώ τα πλοία φεύγουν γεμάτα από τα λιμάνια και τα ΚΤΕΛ βγάζουν έκτακτα δρομολόγια για να καλύψουν τις ανάγκες των επιβατών, αφού η πληρότητα φτάνει το 100%.

Η κίνηση είναι αυξημένη στην εθνική οδό ανά διαστήματα αλλά και στα διόδια της Ελευσίνας και των Αφιδνών ενώ μποτιλιάρισμα παρατηρείται από τα ναυπηγεία της Ελευσίνας μέχρι και τους Αγίους Θεοδώρους στο ρεύμα προς Πελοπόννησο.

Αξιοσημείωτο είναι ότι μόνο χθες Μεγάλη Πέμπτη (13.4.2023) περισσότερα από 300.000 αυτοκίνητα πέρασαν από τα διόδια έως αργά το βράδυ και σήμερα αναμένονται να περάσουν άλλα τόσα. Αυξημένη είναι και η κίνηση στους δρόμους γύρω από το λιμάνι του Πειραιά.

Η κίνηση μέχρι τις 15:35:

Όσον αφορά τα πλοία, από σήμερα Μεγάλη Παρασκευή (14.4.2023) το πρωί δεν υπάρχουν διαθέσιμα εισιτήρια, αφού η πληρότητα σε πολλά δρομολόγια «αγγίζει» το 100%, ιδιαίτερα για τους προορισμούς των Κυκλάδων και άλλων νησιών του Αιγαίου.

Από τον Πειραιά αναχώρησαν χθες 21.853 επιβάτες με 19 δρομολόγια, ενώ για σήμερα είναι προγραμματισμένα 14 δρομολόγια. Μέχρι την Μ. Τετάρτη είχαν αναχωρήσει 69.762 επιβάτες για Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, Κρήτη και νησιά Βορείου Αιγαίου και για Αργοσαρωνικό 23.766 επιβάτες, αναφέρει η ΕΡΤ.

Σημειώνεται ότι σε ισχύ βρίσκονται και τα μέτρα της Τροχαίας για την ασφάλεια των εκδρομέων αλλά και η απαγόρευση η κυκλοφορία των φορτηγών βάρους άνω των 3,5 τόνων στις εθνικές οδούς έως τις 16:00.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις