Δευτέρα, 29 Απρ.
19oC Αθήνα

Πασχαλινό Καλάθι: Κάνει πρεμιέρα σήμερα – Ποια προϊόντα περιλαμβάνει

Πασχαλινό Καλάθι: Κάνει πρεμιέρα σήμερα – Ποια προϊόντα περιλαμβάνει

Το Πασχαλινό Καλάθι κάνει πρεμιέρα σήμερα (5.4.2023), στα ράφια των σούπερ μάρκετ προκειμένου να προσφέρει στους καταναλωτές την ευκαιρία να πάρουν τα απαραίτητα για τις άγιες αυτές μέρες προϊόντα σε πιο οικονομικές τιμές.

Το Πασχαλινό Καλάθι θα είναι σε ισχύ στα σούπερ μάρκετ μέχρι και το Μεγάλο Σάββατο (15.4.2023).

Όπως έχει ήδη ανακοινώσει το υπουργείο Ανάπτυξης το Πασχαλινό Καλάθι που κάνει πρεμιέρα από σήμερα στα σούπερ μάρκετ θα περιλαμβάνει αρνί, κατσίκι, τσουρέκι, καθώς και τα πασχαλινά σοκολατένια αβγά.

Το «Καλάθι του Πάσχα» θα είναι στην ίδια λογική με το Καλάθι της Σαρακοστής και επιδιώκει να καλύψει τις ανάγκες των καταναλωτών για πιο οικονομικές λύσεις για το τραπέζι της Ανάστασης και του Πάσχα.

Μεγάλος πρωταγωνιστής στο Πασχαλινό Καλάθι θα είναι φυσικά ο παραδοσιακός οβελίας. Το υπουργείο Ανάπτυξης σε συνεννόηση με τους φορείς της αγοράς κάνει προσπάθειες να συγκρατήσει τις τιμές του οβελία.

Το αυξημένο κόστος παραγωγής, αλλά και οι ελλείψεις στις ευρωπαϊκές αγορές, που οδήγησαν φέτος σε αύξηση των εξαγωγών ελληνικών αμνοεριφίων, αναμένεται να ανεβάσουν τις τιμές σε υψηλότερα επίπεδα από πέρυσι.

Οι τιμές στα αμνοερίφια δεν αποκλείεται εφέτος να αγγίξουν τα 13 με 14 ευρώ. Ο Άδωνις Γεωργιάδης πάντως, είχε ξεκαθαρίσει μιλώντας στον ΣΚΑΪ ότι στόχος είναι οι τιμές στα αμνοερίφια να μείνουν γύρω στα 10 ευρώ.

Το Καλάθι των Νονών

Σε ισχύ παραμένει φυσικά και το Καλάθι των Νονών που έκανε πρεμιέρα την περασμένη εβδομάδα.

Τα συνολικά προϊόντα που περιλαμβάνονται στις λίστες ξεπερνούν τους 1.500 κωδικούς, μεταξύ των οποίων παιχνίδια, λαμπάδες και σοκολατοειδή.

Στο Καλάθι των Νονών συμμετέχουν υποχρεωτικά αλυσίδες με ετήσιο τζίρο άνω του 1.000.000 και εθελοντικά όσες μικρότερες επιθυμούν ενώ θα διαρκέσει έως το Μεγάλο Σάββατο 15 Απριλίου.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις