Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Πατέρας Αλέξανδρος στο LiveNews: «Σέβομαι τις αποφάσεις του Αρχιεπισκόπου και δεν τις κρίνω»

Πατέρας Αλέξανδρος στο LiveNews: «Σέβομαι τις αποφάσεις του Αρχιεπισκόπου και δεν τις κρίνω»

«Από μικρός αγαπούσα την εκκλησία», δήλωσε στο Livenews ο ιερέας Αλέξανδρος Καριώτογλου για τον οποίο προκλήθηκε κύμα συμπαράστασης στο πρόσωπό του μετά την απόφασή του να συμμετέχουν στην θεία λειτουργία ως παπαδάκια δυο κορίτσια.

Ο ίδιος μετέφερε την απόφαση του εκκλησιαστικού συμβουλίου χωρίς να είναι ο ίδιος παρών. «Αυτό που έγινε την γιορτή της Πεντηκοστής στον ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Ραγκαβά Πλάκας πήρε πολλαπλές διαστάσεις και απ ότι φαίνεται είναι ιδιαίτερα χρήσιμο. Οι αντιδράσεις του κόσμου και της κοινής γνώμης αποκαλύπτουν ότι υπάρχει ακόμα ένα ποίμνιο που αναζητά ποιμένα. Αποδεικνύουν πως το ποίμνιο δεν είναι μόνο οι κύκλοι των αγκυλώσεων και της τυπολατρίας. Αποκαλύπτουν ότι η κοινωνία αγαπά την εκκλησία και επιθυμεί να συνδεθεί μαζί της. Η αγάπη του Αρχιεπισκόπου προς το πρόσωπό μου δεν αμφισβητείται. Εκείνος εξάλλου με χειροτόνησε. Σέβομαι τις αποφάσεις του και δεν τις κρίνω. Τίμημα υπάρχει πάντα στην πνευματική ζωή και όταν κάνεις το καλό και όταν κάνεις το κακό. Δοξάζω τον Θεό για όλα και περιμένω την απόφαση της Συνόδου», είπε.

Ερωτηθείς γιατί έγινε ιερέας στα 66 του είπε: «Από μικρός είχα μια έφεση στα εκκλησιαστικά. Αγαπούσα την εκκλησία, μάθαινα την εκκλησιαστική μουσική αλλά δεν ήθελα να γίνει αυτό σε μικρή εκκλησία ούτε υπό πίεση. Ακόμα και επίσκοπος μου έλεγε να με χειροτονήσει. Όταν πήγα στην Θεολογική Σχολή έθετα έναν όρο να φύγω από την Ελλάδα να διευρύνων τους ορίζοντές μου και το έκανα με την γυναίκα μου που ήταν κι εκείνη Θεολόγος και πήγαμε στην Γερμανία και σπουδάσαμε και έκανα το διδακτορικό μου στον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο και προχωρήσαμε στην ιδιωτική και δημόσια εκπαίδευση και στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας που δίδαξα στην ορθόδοξη Σχολή του Σίδνει στην Αυστραλία για τρία χρόνια. Ήταν γεμάτη η ζωή μας».

Είπε ακόμα ότι ζήτησε την έγκριση των παιδιών του για να γίνει ιερέας και του είπαν: «πατέρα προχώρα κάνε ότι θέλεις. Ήθελα να έχω την συναίνεση της οικογένειας. Η γυναίκα μου το ήθελε δεν είχε κανένα πρόβλημα και τα παιδιά μου». 

Είπε ακόμα ότι κάνει αμισθί αυτή την δουλειά και μάλιστα ότι τον ρώτησε ο Αρχιεπίσκοπος αν θα του φτάνει η σύνταξή του και είπε ναι, δεν με νοιάζει. «Ασχολούμαστε και με τα εγγόνια μας εκτός από την ενορία, έχουμε 7 εγγόνια, μεγάλη χαρά», είπε χαμογελώντας. 

 

Για την βάπτιση παιδιού ενός ζευγαριού γκέι, είπε ότι ο ένας από τους δυο είναι πνευματικό του παιδί και είναι ηθοποιός και πήραν το παιδάκι που ήταν ανιψάκι του άλλου από την αδερφή του που είχε δυστυχώς πρόβλημα με τα ναρκωτικά. «Θα το έδιναν σε ίδρυμα και αποφάσισαν να το πάρουν εκείνοι να το μεγαλώσουν. Και ήταν μεγάλη η χαρά τους. Και κάποια στιγμή μου είπαν: μπορούμε να το βαφτίσουμε; Με πολλή χαρά, είπα εγώ και έγινε η βάφτιση που σκανδάλισε κάποιους και μάλιστα έφτασαν να μου πουν ότι παραδέχομαι τον γάμο των ομοφυλόφιλων. Εγω δεν είπα τέτοιο πράγμα και σεβάστηκα τα πρόσωπα αυτό δεν μπορούν να καταλάβουν», τόνισε ο ιερέας.

Για τα δυο κορίτσια είπε ότι είναι τρίδυμα μαζί με ένα αγοράκι και όταν του είπε να ντύσει και τις αδερφές του χάρηκαν πάρα πολύ. Με τους γονείς μίλησα γιατί για να μπει η φωτογραφία στο site της ενορίας ζητήθηκε η άδεια των γονιών και μου είπαν με πολλή χαρά. Και μετά το γεγονός ο πατέρας ερχόταν κάθε μέρα στην εκκλησία να μου πει πόσο έχει στενοχωρηθεί ο ίδιος και τα κορίτσια του.  

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις