Σάββατο, 27 Απρ.
23oC Αθήνα

Πατέρας Αντώνιος: Δεν παραπέμπεται σε δίκη, συνεχίζεται η προανάκριση – Εκδόθηκε το βούλευμα

Πατέρας Αντώνιος: Δεν παραπέμπεται σε δίκη, συνεχίζεται η προανάκριση – Εκδόθηκε το βούλευμα

Δεν παραπέμπει σε δίκη για τις υποθέσεις ασέλγειας το βούλευμα που εκδόθηκε για τον πατέρα Αντώνιο.

Το βούλευμα για τον πατέρα Αντώνιο αναφέρει πως θα πρέπει να συνεχιστεί η ανάκριση, όπως μετέδωσε το STAR το μεσημέρι της Τετάρτης (21.02.24).

Σύμφωνα με το βούλευμα, η ανάκριση πρέπει να συνεχιστεί, για να προσέλθουν δύο ακόμη μάρτυρες στους οποίους είχαν μιλήσει οι καταγγέλλοντες, ώστε να δοθεί «φως» στη υπόθεση.

Πιο αναλυτικά, το δικαστικό συμβούλιο αποφάσισε για τις καταγγελίες σε βάρος του πατέρα Αντώνιου για σεξουαλική κακοποίηση δύο αγοριών, φιλοξενούμενων σε δομές της Κιβωτού του Κόσμου, να διενεργηθούν περαιτέρω ανακριτικές πράξεις.

Συγκεκριμένα, οι δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας διέταξαν να να ληφθεί συμπληρωματική απολογία από τον πατέρα Αντώνιο για επιμέρους πράξη που αφορά στην κατηγορία για κατάχρηση σε ασέλγεια σε βάρος του 19χρονου καταγγέλλοντα.

Παράλληλα, το δικαστικό συμβούλιο διέταξε να κληθούν για κατάθεση δύο αδέλφια, στα οποία ο 19χρονος καταγγέλλοντας φέρεται να εκμυστηρεύτηκε τι συνέβη και μέχρι σήμερα δεν έχουν εξεταστεί σε κανένα στάδιο από τις δικαστικές αρχές.

Σημειώνεται ότι στο δικαστικό συμβούλιο ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, Δημήτρης Νομικός, είχε προτείνει την παραπομπή του πατέρα Αντώνιου σε δίκη για κατάχρηση ανηλίκου με παθόντα που δεν είχε συμπληρώσει τα 14 έτη, αλλά και με παθόντα που είχε συμπληρώσει τα 14 έτη.

Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, Δημήτρης Νομικός τόνιζε  στην πρόταση του προς το δικαστικό συμβούλιο ότι υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις ενοχής του κατηγορούμενου ώστε να παραπεμφθεί στο εδώλιο, για τις καταγγελίες των δύο ανήλικων φιλοξενούμενων σε δομές της Κιβωτού του Κόσμου. 

Την ίδια ώρα, στον απόηχο του βουλεύματος, το περιβάλλον του πατέρα Αντώνιου κάνει λόγο για «δικαίωση».

Πιο αναλυτικά, όπως ανέφερε το STAR, η πρώτη αντίδραση από το περιβάλλον του πατέρα Αντώνιου έχει ως εξής: «Ο πατέρας Αντώνιος έχει εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη και αναμένει ότι η κατασκευασμένη και άθλια σκευωρία που έστησαν κάποιοι με σκοπό να πλήξουν τον ίδιο τον ιδρυτή της Κιβωτού του Κόσμου, αλλά κυρίως την ίδια την δομή και τον θεσμό της φιλανθρωπίας θα καταπέσει με πάταγο.

 

Η μόνη έννοια του πατρός Αντωνίου είναι τα παιδιά που έχουν ανάγκη από αληθινή προστασία και αγάπη, όπως αυτή που έδωσε ο ίδιος και οι συνεργάτες του σε περισσότερα από 7.000 παιδιά. Αναφορικά με το βούλευμα, η επιστροφή του στην ανάκριση αποτελεί την πρώτη δικαίωση των ισχυρισμών του πατρός Αντωνίου».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις