Τετάρτη, 28 Φεβ.
18oC Αθήνα

Πατέρας Ελένης Τοπαλούδη στο Live News: Ο αγώνας μας για μια ασφαλέστερη ζωή των παιδιών μας θα συνεχιστεί

Πατέρας Ελένης Τοπαλούδη στο Live News: Ο αγώνας μας για μια ασφαλέστερη ζωή των παιδιών μας θα συνεχιστεί

Μετά την απόφαση του δικαστηρίου για την ενοχή των δύο κατηγορούμενων που δολοφόνησαν την Ελένη Τοπαλούδη, ο πατέρας της έστειλε μέσω του Live News το δικό του μήνυμα.

«Όλο αυτό το διάστημα αισθανθήκαμε μία τεράστια αγκαλιά, όχι μόνο από τον απλό κόσμο, αλλά και από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Βλέπαμε στα μάτια μας πόσο δίπλα μας ήταν, μας συμπαραστέκονταν ακόμα και με το βλέμμα του. Παίρναμε κουράγιο και έτσι θα συνεχίσουμε», είπε αρχικά ο Γιάννης Τοπαλούδης.

Ο πατέρας της αδικοχαμένης φοιτήτριας τόνισε πως από εδώ και πέρα ο αγώνας εκείνου και της συζύγου του θα συνεχιστεί, όχι όμως δικαστικά.

«Μπορεί να τελείωσε μία δικαστική μάχη, όμως ο αγώνας της ζωή μας είναι να βάλουμε εμείς, οι γονείς της Ελένης, ένα λιθαράκι για να κάνουμε μία ασφαλέστερη ζωή για τα παιδιά μας. Γι’ αυτό θα συνεχίσουμε να παλεύουμε.

Μπορεί ο δικαστικός αγώνας να τελείωσε, ο αγώνας της ζωής μας όμως συνεχίζεται. Είμαστε συνοδοιπόροι με τους γονείς των υπόλοιπων παιδιών που έχουν χάσει αποτρόπαια τη ζωή τους», δήλωσε.

Ισόβια και 15 χρόνια κάθειρξη στους δυο κατηγορούμενους

Το μεσημέρι της Παρασκευής το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθηνας επέβαλε ομόφωνα ισόβια κάθειρξη και 15 χρόνια σε κάθε έναν από τους δυο κατηγορούμενους για το βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη.

Το δικαστήριο αποφάσισε να καταδικάσει τους δυο κατηγορούμενους και σε δεύτερο βαθμό, χωρίς ελαφρυντικά. Μόλις ανακοινώθηκε η απόφαση του Εφετείου, η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη πλησίασε το εδώλιο που κάθονταν οι δύο κατηγορούμενοι και και είπε στο Ροδίτη: «Να τους καμαρώσω θέλω… να σε δω θέλω».

«Εν μέρη αισθάνομαι δικαιωμένη, εν όλω όχι. Θα κάτσουν 20 χρόνια και θα βγουν. Εδώ και τώρα αλλαγές στο Ποινικό Κώδικα. Πολύ θα παρακαλέσω τον Πρωθυπουργό να ακούσει εμάς τις μάνες των δολοφονημένων παιδιών. Δεν μπορεί μόνο οι δολοφόνοι να έχουν δικαιώματα» τόνισε μεταξύ άλλων η Κούλα Αρμουτίδου-Τοπαλούδη, μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις