Δευτέρα, 29 Απρ.
23oC Αθήνα

Πατέρας Μπόρις Τζόνσον στο Live News: «Ήρθε ο καιρός τα Γλυπτά του Παρθενώνα να επιστρέψουν στην Ελλάδα»

Πατέρας Μπόρις Τζόνσον στο Live News: «Ήρθε ο καιρός τα Γλυπτά του Παρθενώνα να επιστρέψουν στην Ελλάδα»

«Ήρθε ο καιρός τα Γλυπτά του Παρθενώνα να επιστρέψουν στην Ελλάδα», δήλωσε ανοιχτά ο πατέρας του Μπόρις Τζόνσον, μιλώντας στο Live News την Τρίτη (28.11.23).

«Λυπάμαι πραγματικά που ο Ρίσι Σούνακ δεν είδε τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε τέτοιες συζητήσεις, γιατί μας υποχρεώνει η UNESCO», είπε ο πατέρας του Μπόρις Τζόνσον, αναφερόμενος στην «πολιτική απρέπεια» του Βρετανού πρωθυπουργού, που ματαίωσε τη συνάντηση στο… παρά πέντε. «Πιστεύω έχει έρθει ο καιρός να υπάρξει μία συμφωνία προκειμένου τα υπέροχα Γλυπτά του Παρθενώνα να επιστρέψουν στην Αθήνα. Είναι μία ακρότητα το να υπάρχει αυτή η διαφορά τόσα χρόνια με το Λονδίνο», πρόσθεσε. 

Και συνέχισε: «Βρίσκομαι στην Αθήνα τόσα χρόνια και έχω γίνει δέκτης της φιλίας αυτής. Νομίζω πως είναι ένα εύκολο πρόβλημα που μπορεί να λυθεί. Έχει έρθει ο καιρός να πούμε, εάν θα ήταν σωστό ή λάθος, να στείλουμε πίσω τα Γλυπτά. Σήμερα η Αθήνα έχει ένα υπέροχο μουσείο και είναι ξεκάθαρο για εμένα πως τα Γλυπτά πρέπει να επιστρέψουν μαζί με όλα τα υπόλοιπα Γλυπτά που βρίσκονται στο Βρετανικό Μουσείο».

Όπως επεσήμανε ο κ. Τζόνσον, θα μπορούσε μέσω της τεχνολογίας να υπάρξει μια λύση.

 

«Θα μπορούσαμε να κρατήσουμε εδώ στη Βρετανία ένα ολόγραμμα των Γλυπτών και να τα επιστρέψουμε πίσω. Θα ήταν και μία υπέροχη ευκαιρία για το Ηνωμένο Βασίλεια να πούμε πως “οκ, φύγαμε από την ΕΕ”, αλλά μια συμφωνία με την “καρδιά” της Ευρώπης θα ήταν μία φανταστικά συμβολική κίνηση. Δεν θα ήταν απλώς πως επιστρέφουμε τα Γλυπτά στην Ελλάδα, αλλά στην “καρδιά της Ευρώπης”».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις