Τρίτη, 30 Απρ.
17oC Αθήνα

Πατήσια: Είχαν ξαναπέσει πυροβολισμοί στην καφετέρια – Τι λένε οι κάτοικοι της περιοχής

Πατήσια: Είχαν ξαναπέσει πυροβολισμοί στην καφετέρια – Τι λένε οι κάτοικοι της περιοχής

Δεν ήταν η πρώτη φορά που έπεσαν πυροβολισμοί στην οδό Παρασκευοπούλου στα Πατήσια, εκεί όπου τα ξημερώματα της Δευτέρας (08.01.2024) άγνωστοι «γάζωσαν» με σφαίρες τζαμαρία καφετέριας.

Μιλώντας στο newsit.gr κάτοικος της γειτονιάς αυτής στα Πατήσια, που άκουσε τους πυροβολισμούς, αναφέρει πως κάτι αντίστοιχο είχε γίνει και πέρσι περίπου τέτοια εποχή.

«Φοβηθήκαμε πάρα πολύ. Ακούσαμε τους πυροβολισμούς και τα τζάμια να σπάνε και τρέχαμε έντρομοι να κατέβουμε την πολυκατοικία να δούμε τί έχει συμβεί. Νομίζω ότι άκουσα 7 πυροβολισμούς». Η γειτόνισσα αναφέρει επίσης ότι «κάτι αντίστοιχο είχε γίνει και πέρσι περίπου τέτοια εποχή και γενικά είχαμε τέτοια περιστατικά και στο παρελθόν και αν δεν κάνω λάθος, όχι μόνο ένα. Και ακριβώς απέναντι υπάρχει παιδική χαρά».

Η επιχείρηση είναι στεγασμένη στο ισόγειο μιας τετραώροφης πολυκατοικίας με τους γείτονες να είναι ακόμα περισσότερο ανήσυχοι για την ασφάλειά τους μετά από τους πυροβολισμούς τα ξημερώματα.

«Είχαν ξανασπάσει τα τζάμια, είχαν βάλει γκαζάκια»

Ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης η μαρτυρία μιας κατοίκου της πολυκατοικίας όπου στεγάζεται το καφενείο.

«Κάθε δύο-τρεις μήνες γίνεται το ίδιο. Σπάνε τα τζάμια του. Με πυροβολισμούς, του είχανε βάλει γκαζάκια την άλλη φορά. Έχει προηγούμενα, δεν ξέρω τί γίνεται με αυτό το πράγμα. Άκουσα δύο φορές θόρυβο αλλά είπαν ότι έγινε παραπάνω. Έφυγα από την κρεβατοκάμαρα πήγα προς το σαλόνι και δεν άκουσα μετά τι έγινε. Δεν βγαίνω στο μπαλκόνι, φοβάμαι.

Πριν δύο μήνες νομίζω ξανά ότι του έσπασαν τα τζάμια και μετά την άλλη φορά έβαλαν γκαζάκια αλλά το είδαν από τα μπαλκόνια μερικοί άνθρωποι και κάλεσαν και τα έσβησαν, διαφορετικά θα καιγόμασταν πάνω. Ανησυχούμε αφού γίνεται ο χαμός».

«Τρεις η ώρα τη νύχτα άκουσα έναν μεγάλο θόρυβο, τρεις πιστολιές. Μεγάλος κρότος. Βγήκαμε έξω, δεν προλάβαμε να δούμε τίποτα» λέει στο newsit.gr ένας άλλος γείτονας στην περιοχή. Και συμπληρώνει «είχαν εξαφανιστεί τα πάντα, αλλά ο κρότος αυτός ακούστηκε μέχρι την άλλη γωνία μακριά. Φοβήθηκα μήπως γινόταν στον δρόμο και βγήκα στο παράθυρο να δω. Ο ιδιοκτήτης του καφενείου είναι καλός άνθρωπος, παίρνω καφέ κάθε μέρα, και την γυναίκα του ξέρω. Καλοί και ήσυχοι άνθρωποι».

Το 2023, όπως προσθέτει ο κάτοικος, είχαν πέσει πάλι πυροβολισμοί έξω από το καφενείο. Οι γείτονες και τότε είχαν φοβηθεί πολύ εξαιτίας αυτού του περιστατικού, ωστόσο ο ιδιοκτήτης, σύμφωνα με τον κάτοικο, τους είχε καθησυχάσει λέγοντάς τους ότι ήταν φιλικά του πρόσωπα. «Πέρσι είχαν γίνει , γλεντάγανε και κάποιοι που περνούσαν έριξαν δυο (πιστολιές) στον αέρα. Είπαν ότι ήταν φίλοι τους».

Ευτυχώς την στιγμή που οι άγνωστοι άνοιξαν πύρ το καφενείο ήταν κλειστό, με αποτέλεσμα να μην κινδυνεύσουν άνθρωποι. Στη συνέχεια οι δράστες έφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Στο σημείο βρέθηκαν 7 κάλυκες και μια βολίδα.

Ρεπορτάζ: Σωτήρης Καραμίντζας

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις