Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Πάτρα: «Αναμφισβήτητα τοξική η ποσότητα κεταμίνης που έλαβε η Τζωρτζίνα» λέει ο ιατροδικαστής Γαλεντέρης

Πάτρα: «Αναμφισβήτητα τοξική η ποσότητα κεταμίνης που έλαβε η Τζωρτζίνα» λέει ο ιατροδικαστής Γαλεντέρης

Με τις εξελίξεις στην υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών από την Πάτρα να είναι ραγδαίες, ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης, μίλησε στο LiveNews και στον Νίκο Ευαγγελάτο για τη δηλητηρίαση με κεταμίνη που προκάλεσε το θάνατο της μικρής Τζωρτζίνας.

Συγκεκριμένα, όπως είπε ο κύριος Γαλεντέρης για την 9χρονη που πέθανε τρίτη, μετά τα δύο μικρότερα αδερφάκια της: «Είναι τοξική η ποσότητα που βρέθηκε στην Τζωρτζίνα. Τριπλάσια από αυτή που επιφέρει θάνατο, με το μικρό βάρος της μικρής… Είναι τοξική, θανατηφόρα δόση. Είναι σε τριπλάσια συγκέντρωση που μπορεί να επιφέρει θάνατο σε ενήλικα, πόσο μάλλον σε παιδάκια 22 κιλών».

Μάλιστα όπως διευκρίνισε ο κύριος Γαλεντέρης, έγιναν και κάποιοι λάθος υπολογισμοί για την ποσότητα κεταμίνης που βρέθηκε στο άψυχο σώμα του παιδιού. Όπως χαρακτηριστικά βέβαια είπε ο ίδιος, μπορεί να μη μιλάμε για ποσότητα που σκοτώνει ελέφαντα -όπως είχε ειπωθεί- αλλά σίγουρα είναι ποσότητα που μπορεί να σκοτώσει.

«Πρέπει να είναι δύο φιαλίδια των 100 μιλιγκράν. Δύο με τρία φιαλίδια και όχι τα 12 που υπολογίζαμε γιατί τότε μιλούσαμε για μιλιγκράμ ενώ η μονάδα μέτρησης είναι τα μίκρογκραμ».

«Έτσι είναι πιο διαχειρίσιμη η ποσότητα, μπορεί να την προμηθευτεί ποιο εύκολα και μπορεί να χορηγηθεί και πιο εύκολα» είπε ο κύριος Γαλεντέρης.

Παράλληλα, αναμένονται τα αποτελέσματα των ιατροδικαστών και για τα δύο μικρότερα παιδιά της οικογένειας. Σύμφωνα με το LiveNews, το πρωί κατέθεσε για την υπόθεση της Πάτρας η ιατροδικαστής Τσάκωνα που είχε κάνει την πρώτη εξέταση στη μικρή Μαλένα, το μεσαίο παιδί της οικογένειας που πέθανε σε ηλικία 3,5 ετών…

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις