Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Πάτρα: «Δεν επανεξετάζεται η ιατροδικαστική έκθεση για το θάνατο της Ίριδας»

Πάτρα: «Δεν επανεξετάζεται η ιατροδικαστική έκθεση για το θάνατο της Ίριδας»

Με την μητέρα των τριών κοριτσιών από την Πάτρα να είναι ήδη προφυλακισμένη για το θάνατο της Τζωρτζίνας και τις έρευνες να «απλώνουν» για το θάνατο και των άλλων δύο παιδιών, πληροφορίες αναφέρουν ότι για τον θάνατο της μικρής Ίριδας δεν επανεξετάζεται η ιατροδικαστική έκθεση.

Θυμίζουμε ότι αυτή η άτυπη επιτροπή υπό τον Νίκο Καρακούκη, εξετάζει όλα τα στοιχεία για τους θανάτους των παιδιών από την αρχή και υπό νέο πρίσμα μετά τις αποκαλύψεις που έχουν γίνει για την πολύκροτη υπόθεση.

Σύμφωνα λοιπόν με την εφημερίδα «Πελοπόννησος», η ιατροδικαστική έκθεση της Ιριδας δεν θα επαναξιολογηθεί από την άτυπη επιτροπή των ιατροδικαστών. Το γιατί δεν έχει διευκρινιστεί… Ίσως τα ευρήματα που υπάρχουν ήδη για το θάνατο του μόλις 6 μηνών μωρού, «καλύπτουν» τους επιστήμονες και έχουν ήδη καταλήξει σε κάποιο συμπέρασμα;

Πάντως, την ίδια ώρα, συνάδελφός τους ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, σε όλες τις τελευταίες εμφανίσεις του σε δημοσιογραφικές εκπομπές, μιλάει για ασφυκτικό θάνατο της Ίριδας, γεγονός που κατά τον ίδιο, αποδεικνύεται και από την πρώτη ιατροδικαστική που έγινε, όταν το παιδάκι άφησε την τελευταία πνοή του.

Σύμφωνα μάλιστα με τον κύριο Λέων, την ίδια αιτία θανάτου, πιθανότατα είχε και η 3,5 ετών Μαλένα…

Πότε και με ποια διαδικασία θα παραδοθεί το πόρισμα της τριμελούς άτυπης Επιτροπής των ιατροδικασών (Νικ. Καρακούκης, Νικ. Καλόγριας, Χριστίνα Τσάκωνα) για τον θάνατο της Μαλένας;

Και αυτό παραμένει άγνωστο για την ώρα. Παρά τις επαναλαμβανόμενες πληροφορίες ότι από εβδομάδα σε εβδομάδα θα παραδοθεί το πόρισμα, μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει κανένα αποτέλεσμα…

«Οι ιατροδικαστές δεν επηρεάζονται από την κοινή γνώμη»

Έγκυροι ιατροδικαστικοί κύκλοι πάντως, δηλώνουν ότι καθόλου δεν επηρεάζονται από την έρευνα και την κοινή γνώμη, υποστηρίζουν επίσης ότι «δεν είναι καθόλου απλό ζήτημα η σύνταξη πορίσματος, έστω κι αν με βάση τις αλυσιδωτές εξελίξεις της υπόθεσης, αντιμετωπίζεται ο θάνατος της Μαλένας υπό νέο πρίσμα».

Οι ίδιοι κύκλοι υπενθυμίζουν άλλωστε ότι στην άτυπη επιτροπή μετέχει η κ. Τσάκωνα, που δεν αποδέχεται ότι είναι ελλιπής και άστοχη η ιατροδικαστική έκθεσή της για την Μαλένα και ήδη έχει απειλήσει ότι θ’ απαντήσει με μηνύσεις και αγωγές στους αμφισβητίες.

Πάντως, το μόνο σίγουρο κατά την εφημερίδα «Πελοπόννησος» είναι ότι ο θάνατος του βρέφους και η ιατροδικαστική έκθεση που συνέταξε η Αγγελική Τσιόλα δεν βρίσκονται στο «κάδρο» της επαναξιολόγησης από την άτυπη τριμελή Επιτροπή.

Και… ο «πόλεμος» ανάμεσα σε κρατικούς και ιδιώτες ιατροδικαστές, συνεχίζεται.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις