Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Πάτρα – Διοικητής Παίδων: «Ουδέποτε χορηγήθηκε κεταμίνη στην Τζωρτζίνα»

Ρούλα Πισπιρίγκου Πάτρα

«Τρέχουν» οι εξελίξεις στην σοκαριστική υπόθεση της Πάτρας, με το Νοσοκομείο Παίδων να διαψεύδει τις υπόνοιες που άφησε η Ρούλα Πισπιρίγκου για την κεταμίνη.

Πιο συγκεκριμένα, με επίσημη δήλωσή του, ο διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων, Εμμανουήλ Παπασάββας, ξεκαθάρισε πως ουδέποτε το ιατρικό ή νοσηλευτικό προσωπικό χορήγησε κεταμίνη στην άτυχη Τζωρτζίνα, για τον θάνατο της οποίας κατηγορείται η 33χρονη μητέρα της.

Μάλιστα, ο κ. Παπασάββας ξεκαθάρισε πως η κεταμίνη δεν χορηγήθηκε στο άτυχο κορίτσι «ούτε αυτούσια, ούτε ως συστατικό άλλου φαρμακευτικού ιδιοσκευάσματος» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε την δήλωσή του

Η επίσημη αυτή τοποθέτηση ήρθε φυσικά διότι η Ρούλα Πισπιρίγκου -αρνούμενη ότι χορήγησε την κεταμίνη στην κόρη της- έριξε τις ευθύνες στους γιατρούς για την μοιραία δόση…

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Σχετικά με αναφορές που λαμβάνουν χώρα το τελευταίο 24ωρο ότι κατά την νοσηλεία της ασθενούς Γεωργίας Δασκαλάκη στο Νοσοκομείο μας, έλαβε, από το ιατρικό ή το νοσηλευτικό μας προσωπικό, την φαρμακευτική ουσία «Κεταμίνη», βεβαιώνουμε ότι ουδέποτε χορηγήθηκε στην μικρή ασθενή η ουσία αυτή είτε αυτούσια είτε σαν συστατικό άλλου φαρμακευτικού ιδιοσκευάσματος».

«Βομβάρδισε την Ρούλα Πισπιρίγκου με ερωτήσεις η ανακρίτρια»

Εν τω μεταξύ, όπως μετέδωσε η τηλεοπτική εκπομπή Live News, με τον Νίκο Ευαγγελάτο στο Mega, λίγο μετά τις 17.00 το απόγευμα της Δευτέρας, 04.04.2022, η Ρούλα Πισπιρίγκου εξήλθε του γραφείου της ανακρίτριας και οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα, ενώ λίγο πριν τις 21.00 έγινε γνωστό πως κρίθηκε προφυλακιστέα.

Πρέπει, πάντως, να σημειωθεί πως η 33χρονη κατέθεσε απολογητικό υπόμνημα, που σημαίνει πως για περίπου τέσσερις ώρες η ανακρίτρια την «βομβάρδιζε» με ερωτήσεις.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου και το αφήγημα του «ιατρικού λάθους»

Όπως σας έχει ενημερώσει από νωρίς το newsit.gr, η 33χρονη φέρεται να περιγράφει στο πολυσέλιδο υπόμνημα που κατέθεσε ότι το επεισόδιο της Τζωρτζίνας σημειώνεται στις 14.30 το μεσημέρι αλλά το παιδί είχε παλμούς μέχρι και τις 15.10.

Click4more: Στο «μικροσκόπιο» της ΕΛΑΣ οι αναζητήσεις της Ρούλας Πισπιρίγκου στο ίντερνετ – Έψαχνε «ουσίες που σκοτώνουν»!

Σύμφωνα λοιπόν με όσα η κατηγορούμενη υποστηρίζει, εφόσον το παιδί θα έπρεπε να έχει καταλήξει σε 20 λεπτά, σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι γιατροί για τη δράση της κεταμίνης σε τέτοια ποσότητα, η ίδια δεν έχει καμία σχέση με περιστατικό αφού το παιδί κατέληξε τελικά έπειτα από 40 λεπτά.

Σχετικά με την ανυπαρξία κεταμίνης στο νοσοκομείο Παίδων, η κατηγορούμενη φέρεται να αντιτείνει πως δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει αυτή η ουσία στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, καθώς χορηγείται στην κτηνιατρική και την παιδοχειρουργική.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις