Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Πάτρα: Νέα δήλωση του ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιάνη για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας με κεταμίνη

Πάτρα: Νέα δήλωση του ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιάνη για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας με κεταμίνη

Ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης που συνέταξε το πόρισμα για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, ξεκαθαρίζει τα δραματικά γεγονότα. Έρχονται ραγδαίες εξελίξεις για την πολύκροτη υπόθεση με τα νεκρά παιδιά από την Πάτρα

Το πόρισμα που συνέταξε έβαλε τέλος στα σενάρια και τις υποθέσεις για τον θάνατο της Τζωρτζίνας. Όπως διαπιστώθηκε η 9χρονη δολοφονήθηκε από ισχυρότατη δόση κεταμίνης που της χορηγήθηκε μέσα στο μονόκλινο δωμάτιο, όταν μόνη εκείνο το διάστημα κοντά της, ήταν η Ρούλα Πισπιρίγκου. Διαπιστώθηκε ότι το παιδί δεν πέθανε κατά τη διάρκεια της ανάνηψης, αλλά ήταν ήδη νεκρό, όταν οι γιατροί μπήκαν στο δωμάτιο. Ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης, τονίζει πως το άτυχο κορίτσι έπεσε θύμα εγκληματικής ενέργειας και με τις νέες δηλώσεις του, στον Alpha, «πιέζει» ακόμα περισσότερο την 33χρονη.

Όπως λέει ο κύριος Μπουζιάνης, «κανένας γιατρός δεν θα χορηγούσε τόση κεταμίνη σε άνθρωπο. Με την εκταφή, θα γίνει ποσοτικός και ποιοτικός έλεγχος σε προγενέστρο χρόνο.» Ουσιαστικά οι επιστήμονες θέλουν να διαπιστώσουν από τις τρίχες των μαλλιών της αδικοχαμένης Τζωρτζίνας αν της είχε χορηγηθεί τοξική ουσία και παλιότερα. Αν η ανεξήγητη ανακοπή που υπέστη την Άνοιξη του 2021 στην Πάτρα, ήταν αποτέλεσμα απόπειρας να δολοφονηθεί. Υπενθυμίζεται ότι και τότε, στο μονόκλινο δωμάτιο ήταν και πάλι μόνη η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Ο έμπειρος ιατροδικαστής τονίζει πως η ώρα θανάτου της Τζωρτζίνας δεν αμφισβητείται. «Ας μην ξεχνάμε ότι υπήρχε και ο βηματοδότης που κατέγραφε τα πάντα. Η κεταμίνη είχε δοθεί νωρίτερα στην Τζωρτζίνα. Οι ουσίες που έδωσαν οι γιατροί κατά τη διάρκεια της ανάνηψης, δεν ανευρέθηκαν επειδή η 9χρονη ήταν ήδη νεκρή και το αίμα της δεν κυκλοφορούσε. Αν οι γιατροί ή οι νοσηλευτές είχαν δώσει την κεταμίνη στην Τζωρτζίνα, δεν θα την βρίσκαμε. Όμως εμείς την εντοπίσαμε» εξηγεί ο ιατροδικαστής.

Ο κύριος Μπουζιάνης καλείται να σχολιάσει την υπερασπιστική γραμμή που ακολουθεί η Ρούλα Πισπιρίγκου. Η πλευρά της 33χρονης επιμένει πως η κεταμίνη χορηγήθηκε από τους γιατρούς και γίνεται λόγος για ανθρώπινο λάθος. «Κάτι πρέπει να πουν οι δικηγόροι της» λέει με νόημα και συνεχίζει: «οι τεχνικοί σύμβουλοι της κυρίας Πισπιρίγκου ας αμφισβητήσουν ό,τι θέλουν, αλλά αυτά θα πρέπει να τα πουν και στο δικαστήριο. Εργάζονται για την υπεράσπισή της.»

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις