Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Πάτρα: Παίρνουν διαστάσεις οι καταγγελίες για την κακοποίηση της Τζωρτζίνας – Τι λέει η Δόμνα Μιχαηλίδου

Πάτρα: Παίρνουν διαστάσεις οι καταγγελίες για την κακοποίηση της Τζωρτζίνας – Τι λέει η Δόμνα Μιχαηλίδου

Η γιαγιά των αδικοχαμένων παιδιών στην Πάτρα, κατήγγειλε ότι η Τζωρτζίνα είχε κακοποιηθεί δύο φορές, χωρίς όμως αυτό να έχει γίνει γνωστό. Τόσο η Ρούλα Πισπιρίγκου, όσο και ο Μάνος Δασκαλάκης δεν είχαν μιλήσει ποτέ για κάτι τέτοιο…

Την αρχή έκανε η μητέρα της Ρούλας Πισπιρίγκου από το σπίτι της, στην Πάτρα. Με παρέμβασή της, στο Live News είπε ότι η Τζωρτζίνα είχε κακοποιηθεί δύο φορές. Όπως αναφέρει ο αστυνομικός συντάκτης, Βασίλης Λαμπρόπουλος, εν γνώσει όλων των συγγενών η μητέρα της Τζωρτζίνας είχε πάει στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο για κάποια κακοποίηση που είχε κάνει άλλο πρόσωπο κατά της 9χρονης.

Στη συνέχεια άλλο πρόσωπο, που γνώριζε την οικογένεια, έκανε καταγγελία στην Εισαγγελία και στο «Χαμόγελο του Παιδιού», με αποτέλεσμα να επισκεφτεί την οικογένεια κοινωνικός λειτουργός. Όμως τα στοιχεία δείχνουν πως ουδέποτε έγινε έρευνα και ότι ο κοινωνικός λειτουργός γνωμάτευσε ότι δεν συνέβαινε κάτι κι όλα πήγαιναν καλά. «Εδώ υπάρχουν κενά. Υπάρχουν προφανώς ψεύδη, υπάρχει προσπάθεια συγκάλυψης για ένα παιδί που φαίνεται να δολοφονήθηκε», είπε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος.

Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, με αφορμή τις καταγγελίες στο Live News για την κακοποίηση της Τζωρτζίνας στην Πάτρα, είπε στον ΑΝΤ1 ότι όσο και αν έχει αποδείξει έμπρακτα την ευαισθησία που έχει σε θέματα παιδικής κακοποίησης, στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν υπάρχουν ακόμη πληροφορίες για το τι είχε φτάσει στις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου και αν υπήρξαν ολιγωρίες.

Η κυρία Μιχαηλίδου, είπε ότι η υπόθεση της Τζωρτζίνας και τα όσα ακούγονται τώρα, είναι ακόμη μια περίπτωση όπου τα στόματα ανοίγουν εκ των υστέρων, αναφερόμενη κυρίως στις καταγγελίες της γιαγιάς των παιδιών στον Νίκο Ευαγγελάτο. Η κυρία Μιχηλίδου υπογράμμισε ότι για να προλαβαίνουμε καταστάσεις σαν κι αυτές και να σώνονται παιδιά πρέπει ο κόσμος να μιλάει και να απευθύνεται στις αρμόδιες υπηρεσίες. Παραδέχθηκε όμως ότι οι κοινωνικές υπηρεσίες που ασχολούνται με αυτά τα θέματα είναι υποστελεχωμένες.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις