Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Πάτρα: «Παράθυρο» για τοξικολογική εξέταση και στη Μαλένα – Η ανεξήγητη βλάβη στο συκώτι

Πάτρα: «Παράθυρο» για τοξικολογική εξέταση και στη Μαλένα – Η ανεξήγητη βλάβη στο συκώτι

Την ώρα που ολοκληρώνεται το πόρισμα των ιατροδικαστών για τη Τζωρτζίνα, για τη δολοφονία της οποίας κατηγορείται η μητέρα της, Ρούλα Πισπιρίγκου, φαίνεται πως τα ευρήματα για την 9χρονη δείχνουν το… δρόμο για να λυθεί το μυστήριο με τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα: της Μαλένας και της Ίριδας. 

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο αστυνομικός συντάκτης, Βασίλης Λαμπρόπουλος, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, είναι πιθανό να γίνει τοξικολογική εξέταση και στη Μαλένα, το παιδί της οικογένειας που έφυγε πρώτο από τη ζωή το 2019 σε ηλικία 3,5 ετών. Η βλάβη στο συκώτι της ήταν…. τριπλάσια, συγκριτικά με αυτήν που είχε προκαλέσει η φονική δόση κεταμίνης στην Τζωρτζίνα, και – στην περίπτωση που γίνει τοξικολογική εξέταση- είναι πιθανό τα δείγματα της να εξεταστούν στο τοξικολογικό εργαστήριο της Θεσσαλονίκης, που διαθέτει προηγμένες μεθόδους. 

Όπως μετέδωσε η εκπομπή “TLive” με την Τατιάνα Στεφανίδου, το μεσημέρι της Τετάρτης (04.05.2022), ερευνάται η πληροφορία ότι βρέθηκε δείγμα ουσίας σε πολύ χαμηλά επίπεδα στις τοξικολογικές εξετάσεις της Μαλένας.

Η Μαλένα αντιμετώπιζε ένα σπάνιο είδος καρκίνου, ωστόσο οι γιατροί ήταν πολύ αισιόδοξοι για την πορεία της υγείας της.

Σύμφωνα με την εκπομπή “Tlive”, αφού στάλθηκαν τα αποτελέσματα της τοξικολογικής εξέτασης στην Ιατροδικαστική Αθηνών, δεν εντοπίστηκε καμία “ύποπτη” ουσία και όλα ήταν καθαρά.

Το νέο στοιχείο που έρχεται στο “φως” από ασφαλή πηγή, αφορά στο ενδεχόμενο στις πρώτες τοξικολογικές να υπήρχαν κάποια δείγματα – ίχνη ουσίας, τα οποία επειδή ακριβώς ήταν σε πολύ χαμηλά επίπεδα, δεν αξιολογήθηκαν ως σημαντικά.

Όπως σημειώνουν, μάλιστα, ιατροδικαστικές πηγές, «ο τοξικολόγος δεν νομιμοποιείται να δώσει ως θετική την ουσία, όταν είναι τόσο χαμηλά τα επίπεδα».

Ενδέχεται, λοιπόν, ο φασματογράφος, το μηχάνημα που χρησιμοποιούν οι τοξικολόγοι, στον «εγκέφαλό» του, να έχει καταγράψει κάποια δεδομένα και ενδέχεται να έχουν βρεθεί κάποια δείγματα ουσίας που δεν διερευνήθηκαν.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις