Ελλάδα

Πάτρα: Τι έδειξε το πόρισμα για το θάνατο της σπιτονοικοκυράς της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη

Παραδόθηκε στην Εισαγγελία Πατρών το πόρισμα της πραγματογνωμοσύνης δύο γιατρών του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» για τα αίτια θανάτου της σπιτονοικοκυράς του πρώην ζεύγους Μάνου Δασκαλάκη και Ρούλας Πισπιρίγκου, επί της οδού Μπιζανίου στην Πάτρα.

Η Δικαιοσύνη εκτίμησε ότι έπρεπε να θέσει δικλείδα ασφαλείας στην υπόθεση με το θάνατο της σπιτονοικοκυράς της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη και δεν αρκέστηκε στη δικογραφία που παρέλαβε τον περασμένο Αύγουστο από την Ασφάλεια Πάτρας, δίνοντας εντολή να διενεργηθεί εξέταση και από ανεξάρτητους ειδικούς.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πελοπόννησος» και το pelop.gr, το πόρισμα ενός παθολόγου κι ενός νευρολόγου συνταυτίζεται πλήρως με το πιστοποιητικό θανάτου της 59χρονης, γεγονός που σημαίνει ότι αποκλείεται η εγκληματική ενέργεια!

Οι πραγματογνώμονες εργάσθηκαν επί δίμηνο και κυριολεκτικά «ξεσκόνισαν» όλα τα δεδομένα του θανάτου της γυναίκας. Εξετάστηκε το ιστορικό των παθήσεών της, η φαρμακευτική αγωγή που έπαιρνε και οι συνθήκες νοσηλείας της στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών (Ρίο), λίγο πριν πεθάνει.

Η αιτία θανάτου

Το πόρισμα, εν τέλει, είναι σύμφωνο με τις καταθέσεις των θεραπόντων ιατρών και άρα με το πιστοποιητικό θανάτου, στο οποίο αναφέρεται παθολογικά αίτια και συγκεκριμένα η «προχωρημένη σηψαιμία».

Αποκλείεται η εκταφή

Όπως αναφέρει το pelop.gr, με βάση αυτή την εξέλιξη, αποκλείεται το ενδεχόμενο εκταφής της σορού της γυναίκας και αναμένεται, σύντομα, να γίνει γνωστό από την Εισαγγελία Πατρών το εάν θα υπάρξει ποινική διαδικασία σε σχέση με «δευτερεύοντα» ζητήματα της υπόθεσης ή αν η δικογραφία τεθεί στο αρχείο.

Η διαχείριση των οικονομικών

Η παραληφθείσα δικογραφία εξετάζεται ήδη από την αρμόδια εισαγγελέα, σε όλο το εύρος της, για την αναζήτηση -ενδεχομένως- ευθυνών.

Συγκεκριμένα, καλείται να αποφανθεί για το ενδεχόμενο παραμέλησης της ασθενούς Ευγενίας Κούτρα – Θεοδωροπούλου, της καθυστερημένης πιθανώς μεταφοράς της σε νοσοκομείο, αλλά και της χρηστής ή όχι διαχείρισης των οικονομικών της.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Συγκλονίζει η μητέρα του 15χρονου που αυτοκτόνησε στην Χαλκίδα: «Μου τον φάγανε, βρήκα στοιχεία στο τάμπλετ του, ήταν θύμα bullying»
Η μητέρα του 15χρονου παρέδωσε το τάμπλετ στις αρχές για περαιτέρω έρευνα, ενώ ο πατέρας του, αποκάλυψε ότι λίγες ώρες πριν αυτοκτονήσει το παιδί του, είχε μια ύποπτη συνομιλία στο διαδίκτυο, στα αγγλικά
Χαλκίδα
Νέα στοιχεία για τον 15χρονο που σκότωσε στο ξύλο τον 17χρονο στις Σέρρες: «Εκφόβιζε παιδί δημοτικού, από μικρός ήταν μπλεγμένος» λέει γνωστός τους
«Από τα 13 του ο δράστης ήταν βίαιος και μπλεγμένος με ναρκωτικά, παλιότερα μαζί με παρέα 10 ατόμων εκφόβιζαν ένα παιδάκι δημοτικού και του είχαν πετάξει πέτρα στο κεφάλι» λέει γνωστός του δράστη και του θύματος
Σέρρες
48ωρο μπλόκων και πανελλαδική σύσκεψη για ραντεβού με Μητσοτάκη αποφάσισαν οι συνελεύσεις των αγροτών - «Ακτινογραφία» των αποκλεισμένων δρόμων
«Μας οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στο ξεκλήρισμα και την ερήμωση της υπαίθρου», λένε για την κυβέρνηση αγρότες και κτηνοτρόφοι
Αγρότες στα μπλόκα
6