Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Πάτρα: Τι κατέθεσε η νοσηλεύτρια που είχε βάρδια όταν πέθανε η Τζωρτζίνα

Πάτρα: Τι κατέθεσε η νοσηλεύτρια που είχε βάρδια όταν πέθανε η Τζωρτζίνα

Ένα από τα τέσσερα πρόσωπα κλειδιά που αναμένεται να καταθέσουν τις επόμενες ημέρες για τις συνθήκες θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας από τη Πάτρα, είναι η νοσηλεύτρια που είχε βάρδια στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», την ημέρα που έφυγε από τη ζωή το κορίτσι.

Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε το TLIVE, η νοσηλεύτρια είπε στην κατάθεσή της ότι επισκέφθηκε το θάλαμο του παιδιού τρεις φορές εκείνη την ημέρα και μάλιστα η τελευταία επίσκεψη, ήταν μία ώρα πριν το μοιραίο επεισόδιο της Τζωρτζίνας.

Και στις τρεις επισκέψεις της, η νοσηλεύτρια δεν παρατήρησε κάτι ανησυχητικό στο παιδί, εκείνη την ημέρα. «Ήταν το πρώτο παιδί που εξετάσαμε. Ήταν μαζί η μαμά του. Αναπνευστικά (το παιδί) πήγαινε καλά… Κάποια στιγμή γύρω στις 12 – 12.30 ξαναπήγαμε στο θάλαμο».

Μάλιστα, αποκάλυψε ότι το παιδάκι πήγαινε τόσο καλά που «η νευρολόγος μας είπε ότι δεν υπήρχε λόγος να είναι το παιδί στον εγκεφαλογράφο. Πριν φύγουμε ελέγξαμε το μόνιτορ της Τζωρτζίνας και είδαμε ότι όλα είναι καλά».
Όλα αυτά μόλις 1 ώρα πριν το επεισόδιο. Σύμφωνα με την νοσηλεύτρια «όλα ήταν σταθερά και καλά χωρίς να έχει αλλάξει κάτι. Ούτε η μαμά της μου είπε κάτι».

Δυστυχώς η εικόνα αυτή άλλαξε άρδην και την επόμενη φορά που η νοσηλεύτρια θα έβλεπε το παιδάκι, εκείνο θα είχε φύγει πλέον από τη ζωή. Μόλις μία ώρα μετά…

«Έξω από το θάλαμο βρισκόταν η μαμά της. Οι γιατροί έκαναν ΚΑΡΠΑ. Κάναμε πάνω από μία ώρα ανάνηψη και δυστυχώς δεν επανήλθε ποτέ».
«Ήταν ψύχραιμη (η μητέρα). Σε καμία περίπτωση δεν ήταν μία μαμά που έκλαιγε και ούρλιαζε για το παιδί της».

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι καταθέσεις μαρτύρων για το θάνατο και των άλλων δύο κοριτσιών της Ρούλας Πισπιρίγκου. Της Μάλένας και της Ίριδας.

Πολύ σύντομα, η μητέρα των τριών αδικοχαμένων παιδιών, αναμένεται να κληθεί ξανά σε απολογία.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις