Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Παύλος Φύσσας: Η αντιφασιστική πορεία στο Κερατσίνι στη μνήμη του

Παύλος Φύσσας: Η αντιφασιστική πορεία στο Κερατσίνι στη μνήμη του

– Πέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη δολοφονία Φύσσα
– Ο 34χρονος Παύλος Φύσσας δολοφονήθηκε με μαχαίρι από τον Γιώργο Ρουπακιά, στο Κερατσίνι, λίγο μετά τα μεσάνυχτα της 18ης Σεπτεμβρίου 2013
– Φωτογραφίες και βίντεο
– ΟΣΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΣΤΟ LIVE BLOG ΤΟΥ NEWSIT.GR

Πέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη μοιραία νύχτα, όταν ο Παύλος Φύσσας δολοφονήθηκε από τον Γιώργο Ρουπακιά. Στο Κερατσίνι, αλλά και επαρχιακές πόλεις, πραγματοποιούνται αντιφασιστικές πορείες στη μνήμη του 34χρονου. Η πορεία στο Κερατσίνι έχει ιδιαίτερο πολιτικό βάρος αφού -όπως τονίζει η οικογένεια Φύσσα- “η κοινωνία του Πειραιά, του Κερατσινίου, της Νίκαιας, του Κορυδαλλού, του Περάματος λειτούργησε και λειτουργεί σαν δοκιμαστικός σωλήνας για το πείραμα του μοντέρνου εκφασισμού από τους νεοναζί και τους υποστηρικτές τους, που πλέον εστίασαν όλες τους τις δυνάμεις για να κρατηθούν τόσο στον δρόμο όσο και εκλογικά”.

ΟΣΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΣΤΟ LIVE BLOG ΤΟΥ NEWSIT.GR

 

 

 

Παύλος Φύσσας: Το χρονικό της δολοφονίας του

Ο 34χρονος Παύλος Φύσσας δολοφονήθηκε με μαχαίρι στο Κερατσίνι, στην Αθήνα, λίγο μετά τα μεσάνυχτα της 18ης Σεπτεμβρίου 2013. Ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος, Γιώργος Ρουπακιάς συνελήφθη επ’ αυτοφώρω στην σκηνή του εγκλήματος καθ’ υπόδειξη του θύματος, ενώ, σύμφωνα με μαρτυρίες, είχε προηγηθεί ολιγόλεπτη οργανωμένη επίθεση από άτομα που έφεραν διακριτικά της Χρυσής Αυγής.

Ο ίδιος ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία, ήταν μέλος της Χρυσής Αυγής, και συγκεκριμένα του Πυρήνα Νίκαιας.

Συγκλόνισε η μητέρα του Παύλου Φύσσα για το βράδυ της δολοφονίας

Συγκλονιστική ήταν για άλλη μια φορά η Μάγδα Φύσσα μιλώντας για τον Παύλο Φύσσα, με αφορμή την μαύρη επέτειο των 5 χρόνων από το βράδυ της δολοφονίας του. Μιλώντας για την νύχτα εκείνη αλλά και τα όσα ακολούθησαν με τις δίκες της Χρυσής Αυγής, δηλώνει πως το μόνο που θα την δικαίωνε και θα την ικανοποιούσε θα ήταν να έρθει ο Παύλος πίσω.

“Σίγουρα θα ήταν καλό το να τους δω να καταδικάζονται. Όμως όποια κι αν είναι η ποινή, και στο Σύνταγμα να τον πάνε και θανατική ποινή να υπήρχε, πάλι δεν θα ένιωθα ικανοποίηση”, σημείωσε χαρακτηριστικά η Μάγδα Φύσσα, μιλώντας στον Real Fm και στην Ελληνοφρένεια.

“Δεν υπάρχει ίχνος μετάνοιας στα πρόσωπά τους. Γι αυτούς όσοι είναι κατηγορούμενοι είναι ήρωες. Και οι δικηγόροι ακόμα προκλητικοί είναι” ανέφερε σχετικά με την Χρυσή Αυγή.

“Μέχρι να ξεκινήσει η δίκη δεν υπήρχε μίσος, γιατί δεν είχα χρόνο να κάτσω να σκεφτώ τους υπαίτιους. Ήρθε όμως το μίσος και δεν υποχωρεί καθόλου με τον καιρό.”

Για το αν θα μιλούσε με τον Ρουπακιά απαντά “τι να του έλεγα. Ας τον άφηναν πάνω μου να καλοπεράσει, κομμάτια θα τον έκανα. Τι να μου έλεγε, ένας πληρωμένος δολοφόνος είναι”.

“Οι αστυνομικοί δεν το απέτρεψαν”

Σχετικά με τη στάση των αστυνομικών, η Μάγδα Φύσσα ανέφερε πως έχουν πει όλοι ψέμματα, και πως όπως αποδεικνύεται από τις κάμερες υπήρχαν στο σημείο αστυνομικοί και δεν το απέτρεψαν.

Αναφορικά με τον ρόλο της δικαιοσύνης αναφέρει πως έχει εμπιστοσύνη, και πως οι όποιες καθυστερήσεις οφείλονται στους ίδιους τους κανονισμούς και όχι στους δικαστές.

“Του λέω καλημέρα και καληνύχτα”

Η Μάγδα Φύσσα όπως είπε περνά κάθε μέρα από το σημείο της δολοφονίας, όπου έχει στηθεί και το μνημείο. “Του λέω καλημέρα και καληνύχτα.” Για τους βανδαλισμούς που έχουν γίνει δήλωσε πως “σε πονάει εκείνη τη στιγμή, αλλά είναι τσιμέντο. Το τσιμέντο καθαρίζεται, το γκρεμίζεις και το ξαναφτιάχνεις. Ο Παύλος όμως τώρα δεν γυρίζει πίσω”.

“Ο ίδιος ο Παύλος Φύσσας έδειξε τον Ρουπακιά”

Σχετικά με το μοιραίο βράδυ, ανέφερε ότι ο ίδιος ο Παύλος αφού μαχαιρώθηκε ανέφερε στους αστυνομικούς ότι τον μαχαίρωσαν, την ώρα που ο Ρουπακιάς έμπαινε στο αυτοκίνητο για να φύγει από το σημείο. Μάλιστα όπως λέει οι αστυνομικοί αρχικά κινήθηκαν εναντίον του Φύσσα, ο οποίος μόλις δέχτηκε την μαχαιριά έπιασε τον Ρουπακιά και του είπε “έλα δω ρε μ@@@πανο, με μαχαίρωσες και φεύγεις”;

Εκείνη την ώρα ωστόσο ερχόταν περιπολικό αντίθετα στον δρόμο και δεν τον άφησαν να φύγουν. Όταν τον έβαλαν στο περιπολικό τους είπε “δικός σας είμαι”. Οι αστυνομικοί ρώτησαν “είσαι αστυνομικός;” για να λάβουν την απάντηση “όχι της Χρυσής Αυγής”.

“Προσπάθησα να τον ζεστάνω”

Όπως ανέφερε, αφού πήγε στο νοσοκομείο να τον δει, ο Παύλος είχε φύγει από την ζωή. “Προσπάθησα να τον ζεστάνω μπας και γίνει τίποτα. Σκεφτόμουν πως αν τον ζεστάνω θα γίνει καλύτερα αλλά μπα”, είπε χαρακτηριστικά.

“Μου λείπει το να με φωνάζει μάνα”

Συνταρακτική ήταν και η απάντησή της για το τι της λείπει από τον γιο της. “Η απουσία του είναι πού πιο ψυχοφθόρα από όλο αυτό. Αυτό που μου λείπει πιο πολύ είναι το «μάνα»”.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις