Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Παύλος Φύσσας: Πορεία στο Κερατσίνι για την επέτειο της δολοφονίας του – «Εννέα χρόνια, τίποτα δεν έχει τελειώσει» λέει η Μάγδα

Παύλος Φύσσας: Πορεία στο Κερατσίνι για την επέτειο της δολοφονίας του – «Εννέα χρόνια, τίποτα δεν έχει τελειώσει» λέει η Μάγδα
Πηγή φωτογραφίας: newsit.gr

Αντιφασιστική διαδήλωση μνήμης για την επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα έχει προγραμματιστεί για σήμερα, Κυριακή (18/9) στο Κερατσίνι. Σαν σήμερα, πριν από εννέα χρόνια, ο νεαρός τραγουδιστής δολοφονήθηκε εν ψυχρώ και σε δημόσια θέα από τον Γιώργο Ρουπακιά, μέλος της Χρυσής Αυγής. 

Η συγκέντρωση για τον Παύλο Φύσσα ήταν προγραμματισμένη για τις 17.30 και αναμένεται να ακολουθήσει πορεία στο Κερατσίνι, προς το Μπλόκο της Κοκκινιάς. Στην διαδήλωση μνήμης, όπως κάθε χρόνο, βρέθηκε και η Μάγδα Φύσσα, παίρνοντας μέρος και στην πορεία που ακολούθησε. 

«Ημέρα μνήμης. Εννέα χρόνια. Τίποτα δεν έχει τελειώσει» λέει η Μάγδα Φύσσα, προσθέτοντας ότι «όλα είναι εκεί όπως και στα εννέα χρόνια». Αναφέρθηκε επίσης και στην δίκη σε δεύτερο βαθμό, σημειώνοντας ότι και αυτή θα είναι χρονοβόρα. «Έχουμε έναν αγώνα μπροστά μας. Τίποτα δεν έχει αρχίσει» είπε χαρακτηριστικά. 

Στις δηλώσεις της προς τους δημοσιογράφους, η Μάγδα Φύσσα αναφέρθηκε και στην δίκη του Βασίλη Μάγγου, η οποία δεν έχει αρχίσει. «Έχουμε και άλλες δίκες μπροστά μας», είπε. Το θέμα είναι ότι εμείς σήμερα, εννέα χρόνια, οικογένειες, φίλοι και όσοι έχουν πονέσει, δεν έχει αλλάξει κάτι. Είναι ακριβώς το ίδιο. Είναι όπως την πρώτη μέρα», πρόσθεσε. 

«Είναι δολοφονία. Τον δολοφόνησαν φασίστες. Οι φασίστες αυτής της χώρας, που το σύστημα τους έβγαλε επάνω. Δεν θέλω να ακούω για θυσίες. Θυσία, την πήρε ο αντιφασιστικός κόσμος στην πλάτη του και την σηκώνει» σημείωσε επίσης. «Πρόκειται για δολοφονία, εν καιρώ ειρήνης, στο σπίτι του. Ήρθαν και σκοτώσανε. Δεν θέλω να ξανακούσω για θυσία», κατέληξε. 

Δείτε βίντεο:

Από νωρίς το απόγευμα στο σημείο της συγκέντρωσης, στην οδό Παύλου Φύσσα 60, έφτανε κόσμος και άφηνε στο μνημείο του λουλούδια και στεφάνια. 

Δείτε φωτογραφίες: 

Το βράδυ της δολοφονίας 

Υπενθυμίζεται ότι ο 34χρονος μουσικός δολοφονήθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της 18ης Σεπτεμβρίου του 2013. Ο Παύλος Φύσσας λίγο νωρίτερα βρισκόταν με την παρέα του σε καφετέρια και στο ίδιο μέρος ήταν και μία μικρή ομάδα φασιστοειδών. Μετά από μία μικρή ένταση ανάμεσα στις δύο παρέες, έγινε ένα τηλεφώνημα και στήθηκε η θανάσιμη ενέδρα από τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής.

Ντυμένοι στα μαύρα και με παντελόνια παραλλαγής, οι χρυσαυγίτες κατέφθασαν με τις μηχανές τους στην Παναγή Τσαλδάρη. Μαζί τους και ένα αυτοκίνητο που κατέβηκε τον δρόμο, στο αντίθετο ρεύμα. Ξαφνικά, το όχημα σταμάτησε και από αυτό κατέβηκε ο Γιώργος Ρουπακιάς. Κινήθηκε προς τον Παύλο Φύσσα και τον κάρφωσε στο στήθος με το μαχαίρι.

Η μέρα της δικαίωσης

Στις 7 Οκτωβρίου του 2020, μετά από 5,5 χρόνια ακροαματικής διαδικασίας και επτά χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έκρινε ένοχο για την δολοφονία τον Γιώργο Ρουπακιά και τη Χρυσή Αυγή για εγκληματική οργάνωση.

Ρεπορτάζ: Άννα Τριανταφυλλιά Τσούτσα

Πηγή φωτογραφιών: newsit.gr

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις