Κυριακή, 28 Απρ.
21oC Αθήνα

Παύλος Φύσσας: Συγκέντρωση και πορεία στο Σύνταγμα

Παύλος Φύσσας: Συγκέντρωση και πορεία στο Σύνταγμα

Τέσσερα χρόνια έχουν περάσει από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Σήμερα (16.09.2017) ξεκίνησαν οι κινητοποιήσεις για την επέτειο της δολοφονίας του. Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη πορεία – περίπου 2.500 ατόμων – που ξεκίνησε από το Σύνταγμα στη μνήμη του Παύλου Φύσσα, ο οποίος δολοφονήθηκε στο Κερατσίνι από τον Γιώργο Ρουπακιά.

Οι διαδηλωτές έχουν φτάσει στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη λεωφόρο Μεσογείων όπου είναι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Νωρίτερα, οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν το απόγευμα στο Σύνταγμα ενώ στην πορεία συμμετέχουν εκπρόσωποι συνδικαλιστικών φορέων, μεταναστών και μέλη του ΚΕΕΡΦΑ (Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή), ενώ μεταξύ άλλων το “παρών” έδωσε και η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνα Κούνεβα.

«Βγήκαμε χιλιάδες στους δρόμους για να διαδηλώσουμε κατά της Χρυσής Αυγής και να ζητήσουμε να κλείσουν τα γραφεία της σε όλη την Ελλάδα, που αποτελούν ορμητήριο των νεοναζί.

Συμπληρώνονται 4 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Πρέπει να ολοκληρωθεί η δίκη της Χρυσής Αυγής και να πάνε φυλακή οι νεοναζί» ανέφερε ο επικεφαλής της ΚΕΕΡΦΑ Πέτρος Κωνσταντίνου κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης στο Σύνταγμα και επισήμανε: «Θέλουμε να κυριαρχήσει η ελπίδα και ο τρόμος».

Οι συγκεντρωμένοι, λίγο μετά τις 19:00, ξεκίνησαν πορεία προς τα γραφεία της ΕΕ στην Αθήνα, την αμερικανική πρεσβεία και θα καταλήξουν στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, στη λεωφόρο Μεσογείων.

Σημειώνεται ότι ισχυρά είναι τα μέτρα της αστυνομίας στους δρόμους γύρω από το Μέγαρο Μαξίμου.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις