Σάββατο, 20 Απρ.
11oC Αθήνα

Πέφτει το θερμόμετρο, έρχονται βροχές

Πέφτει το θερμόμετρο, έρχονται βροχές

Οι νοτιάδες θα φέρουν σύννεφα βροχής, αλλά και σκόνη από τη Σαχάρα την Πέμπτη.

Οι βοριάδες σιγά, σιγά εξασθενούν και ο καιρός γυρνάει σε νοτιοανατολικό, όμως η θερμοκρασία πέφτει λίγο και από το βράδυ στην Αττική έρχεται και βροχή. Η θερμοκρασία σήμερα στην Αθήνα μέχρι 17 βαθμούς.

Τα σύννεφα θα φέρουν βροχή το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη με το θερμόμετρο να μην ξεπερνάει τους 13.

Αναλυτικά

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις, με τοπικές βροχές και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά τις πρώτες πρωινές ώρες. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι από τα δυτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν ασθενείς βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ και αργότερα ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται με λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 που βαθμιαία θα γίνουν νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο θα είναι 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη. 

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται αρχικά αίθριος αλλά βαθμιαία θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και αργότερα θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν  από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 18 βαθμούς Κελσίου. 

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός προβλέπεται αρχικά αιθριος. Αραιες νεφώσεις μετά το μεσημέρι που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου. 

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός προβλέπεται αρχικά αιθριος. Αραιες νεφώσεις μετά το μεσημέρι που βαθμιαία θα πυκνώσουν και υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν λίγες ασθενείς βροχές στα βορειότερα νησιά το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση στα βόρεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 17 βαθμούς κελσιου. Στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση καιρού για την Πέμπτη

Ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις. Βροχές στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και αργότερα στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Καταιγίδες από το απόγευμα κυρίως στα βορειοδυτικά. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά της βόρειας χώρας. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ και κατά τόπους στα πελάγη 8 μποφόρ. Από το απόγευμα στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα κεντρικά και τα νότια. 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε