Ελλάδα

Πειραιάς: «Αφύλακτος και εκτεθειμένος ο δικαστής που δέχτηκε επίθεση» λέει η Ένωση Δικαστών

Το περιστατικό έγινε το πρωί της Τετάρτης έξω από το Πρωτοδικείο Πειραιά

Θέση για όσα συνέβησαν το πρωί της Τετάρτης (23.7.2025) έξω από το Πρωτοδικείο Πειραιά, όπου Ρομά επιτέθηκαν σε δικαστή, πήρε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων. 

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό έξω από το Πρωτοδικείο Πειραιά που ο πρωτοδίκης Γιώργος Δανιάς διαπληκτίστηκε έντονα με ομάδα Ρομά, σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι ο εν λόγω δικαστής «βρέθηκε αφύλακτος και εκτεθειμένος σε σοβαρό κίνδυνο της σωματικής του ακεραιότητας».

Υπενθυμίζεται, ότι ομάδα πέντε περίπου Ρομά είχε ακουμπήσει καφέδες πάνω στο αυτοκίνητο του πρωτοδίκη και όταν εκείνος συνοδευόμενος από εισαγγελέα που υπηρετεί στον Πειραιά, πήγε να πάρει το αυτοκίνητό του, έκανε παρατήρηση στους Ρομά και τότε ξεκίνησε λεκτικός διαπληκτισμός, μεταξύ του κ. Δανιά και των Ρομά. Έγιναν μερικά μικρά σωματικά σπρωξίματα, χωρίς όμως κάποιο τραυματισμό.

Αναλυτικότερα, η ανακοίνωση της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος έχει ως εξής:

«Το προχθεσινό απίστευτο περιστατικό που έλαβε χώρα στα δικαστήρια του Πειραιά, κατά το οποίο δικαστικός λειτουργός κατά την έξοδό του από το κτίριο, προπηλακίσθηκε από ομάδα που είχε συγκεντρωθεί έξω από το δικαστήριο και βρέθηκε αφύλακτος και εκτεθειμένος σε σοβαρό κίνδυνο της σωματικής του ακεραιότητας, καταδεικνύει ότι η συντήρηση κλίματος διάλυσης εντός των δικαστικών αιθουσών, συνοδεύεται και από την απουσία των ελάχιστων συνθηκών ασφαλούς μετακίνησης και άσκησης των υπηρεσιακών μας καθηκόντων.

Θα περιμένει άραγε η Πολιτεία να υπάρξουν θύματα, προκειμένου να επιληφθεί για τα σοβαρά κενά ασφαλείας που παρουσιάζονται εντός και εκτός των δικαστηρίων;».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Συνελήφθησαν 2 αρχαιοκάπηλοι που άνοιξαν τούνελ βάθους 12 μέτρων στη Φωκίδα – Έψαχναν αρχαία νομίσματα
Το τούνελ των 12 μέτρων είχε φώτα, ρεύμα, εξαερισμό, καθώς και ανελκυστήρα για να ανεβαίνουν και να κατεβαίνουν οι συλληφθέντες, ενώ παράλληλα διερευνάται το εάν τελικά βρέθηκε κάτι
Το τούνελ 12 μέτρων στη Φωκίδα
«Έστειλα το επίμαχο βίντεο AI με τον 11χρονο στον ξάδερφό του επειδή μου φάνηκε λάθος» λέει ο 13χρονος που κατηγορείται
Η οικογένεια του 11χρονου ζήτησε τη δίωξη του 13χρονου για πορνογραφία ανηλίκων - «Δεν είχα κανέναν λόγο να δημιουργήσω τέτοιο περιεχόμενο, δεν είχα κανένα σχετικό υλικό στην κατοχή μου» υποστηρίζει ο ανήλικος
Παιδί
2
Η καταγγελία του Γιώργου Μαζωνάκη για εισβολείς σπίτι του - «Ο φόβος μου μεγιστοποιείται επειδή έχω σκληρή δικαστική αντιδικία με την οικογένειά μου»
Όπως προκύπτει, φέρεται να υπάρχει σύνδεση ανάμεσα στην τοποθέτηση κοριού το 2023 και τις ύποπτες κινήσεις που περιέγραψε ο τραγουδιστής στον κήπο του σπιτιού του, δυο χρόνια μετά
Ο Γιώργος Μαζωνάκης