Κυριακή, 16 Ιουν.
28oC Αθήνα

Πειραιάς: «Άνθρωπος της Δίωξης ήταν μέσα στο κύκλωμα κοκαΐνης» – «Ορφανό» το δεύτερο φορτίο

Πειραιάς: «Άνθρωπος της Δίωξης ήταν μέσα στο κύκλωμα κοκαΐνης» – «Ορφανό» το δεύτερο φορτίο

Άνδρας της δίωξης είχε διεισδύσει στο κύκλωμα που παρέλαβε τα 210 κιλά κοκαΐνης από τον Πειραιά και αυτός ήταν που έδινε τις απαραίτητες πληροφορίες στην αστυνομία, ώστε να καταφέρουν να συλλάβουν τους 4 που θα μετέφεραν την κοκαΐνη στην Αλβανία.

Αυτό αποκάλυψε μιλώντας στην τηλεόραση του Action 24, για την ποσότητα κοκαΐνης μαμούθ που εντοπίστηκε σε κοντέινερ στον Πειραιά, η εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας, Κωνσταντίνα Δημογλίδου. 

Η Κωνσταντίνα Δημογλίδου μίλησε για τα 210 κιλά κοκαΐνης που βρέθηκε κρυμμένο μέσα σε φορτίο με γαρίδες στον Πειραιά. Μίλησε, δε, και για τα 100 κιλά κοκαΐνης λέγοντας πως η αστυνομία ακόμα δεν γνωρίζει ποιοι θα το παραλάμβαναν, χαρακτηρίζοντάς το «ορφανό». 

Σημείωσε πως τα 100 κιλά κοκαΐνης δεν φαίνεται να συνδέονται με τα 210 κιλά, που εντοπίστηκαν αρχικά. 

Όπως είπε οι αστυνομικοί μπορεί να μην γνώριζαν το μέγεθος της ποσότητας που βρέθηκε μέσα στο κοντέινερ – ψυγείο με τις γαρίδες, ωστόσο γνώριζαν ότι μέσα υπήρχαν ναρκωτικά τα οποία θα παραλάμβαναν οι συγκεκριμένοι 4 που συνελήφθησαν.

 

Η κ. Δημογλίδου τόνισε ότι τα 210 κιλά κοκαΐνης αρχικά θα μεταφέρονταν στην Αλβανία και από εκεί θα διακινούνταν σε χώρες της Ευρώπης και της Ασίας. 

Υπογράμμισε πως οι συλληφθέντες είναι 4, 3 αλλοδαποί και 1 Έλληνας, ενώ αποκάλυψε πως ο ένας αλλοδαπός είχε απασχολήσει τις Αρχές το 2017 με την υπόθεση των ναρκωτικών Captagon και εκκρεμούσε εις βάρος του δικαστική απόφαση για κάθειρξη 20 ετών. Η ίδια υπογράμμισε πως ο Έλληνας είχε συλληφθεί το 2012 στην Κόστα Ρίκα για τρομοκρατία.

Σε αυτό το σημείο αποκάλυψε πως η δίωξη ναρκωτικών εντόπισε τη μεγάλη ποσότητα, καθώς είχε «φυτέψει» δικός της άνθρωπο στο κύκλωμα, που είχε απόλυτη γνώση των κινήσεων του κυκλώματος και έδινε πληροφορίες στη δίωξη. Μάλιστα, όπως είπε ο άνδρας αυτός δεν έγινε αντιληπτός και έτσι οι Αρχές οδηγήθηκαν στο κοντέινερ με τα 210 κιλά κοκαΐνης.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις