Δευτέρα, 29 Απρ.
18oC Αθήνα

Πειραιάς: Μεγάλη ποσότητα δυναμίτιδας και βραδύκαυστο φιτίλι χρησιμοποίησαν οι βομβιστές της έκρηξης

Πειραιάς: Μεγάλη ποσότητα δυναμίτιδας και βραδύκαυστο φιτίλι χρησιμοποίησαν οι βομβιστές της έκρηξης

Με μεγάλη ποσότητα δυναμίτιδας που πυροδοτήθηκε με βραδύκαυστο φιτίλι ήταν η βόμβα που τοποθέτησαν οι δράστες της έκρηξης στον χώρο στάθμευσης δίπλα από το βενζινάδικο στον Πειραιά.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών, η ποσότητα του δυναμίτη ήταν πολύ μεγάλη, από την οποία δεν αποκλείεται να κινδύνεψαν ακόμη και οι βομβιστές κατά τη διαφυγή τους από το σημείο της έκρηξης στον Πειραιά.

Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, το συγκεκριμένο σημείο δίπλα από το βενζινάδικο επιλέχτηκε για την τοποθέτηση του εκρηκτικού μηχανισμού, καθώς είναι «τυφλό», αφού δεν υπάρχουν κάμερες, που θα κατέγραφαν τις κινήσεις των βομβιστών.

Την ώρα της έκρηξης στο πρατήριο υγρών καυσίμων στην οδό Οδό Ομηρίδου Σκυλίτση στον Πειραιά, βρίσκονταν ένας υπάλληλος και ένα όχημα, με αποτέλεσμα από την έκρηξη να κινδυνεύσουν τόσο ο εργαζόμενος όσο και ο οδηγός του ΙΧ.

Οι αστυνομικές Αρχές ερευνούν σπιθαμή προς σπιθαμή την ευρύτερη περιοχή γύρω από το βενζινάδικο, όπου σημειώθηκε η έκρηξη,και «χτενίζουν» όλες τις κάμερες από σπίτια και καταστήματα, προκειμένου να χαρτογραφήσουν το δρομολόγο της διαφυγής των δραστών.

 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις