Παρασκευή, 3 Μαΐ
19oC Αθήνα

Πειραιάς: Ο Σκαραμαγκάς… έκανε τη διαφορά

ΦΩΤΟ NEWSIT
ΦΩΤΟ NEWSIT

Άλλη εικόνα αρχίζει να παρουσιάζει σιγά, σιγά ο Πειραιάς, αν και όλα δείχνουν ότι μένει πολύς δρόμος ακόμη μέχρι να αδειάσει το λιμάνι από τις σκηνές προσφύγων και μεταναστών που βρήκαν εκεί προσωρινό καταφύγιο.

Η περιοχή στην πύλη Ε2 έχει αλλάξει όψη καθώς ήδη από χθες μεταφέρθηκαν 450 άτομα στη νέα δομή φιλοξενίας που έχει δημιουργηθεί στον Σκαραμαγκά. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία στον Σκαραμαγκά διαμένουν πλέον 1500 άτομα.

Συνολικά στο λιμάνι του Πειραιά βρίσκονται 3280 πρόσφυγες και μετανάστες με 450 από αυτούς να παραμένουν στην πύλη Ε2. Σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα δεν θα πραγματοποιηθεί κάποια μεταφορά προσφύγων στον Σκαραμαγκά.


Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως σήμερα πιθανότατα θα γίνει προσπάθεια μεταφοράς προσφύγων και μεταναστών από την Ε2 προς την πέτρινη αποθήκη αλλά και την Ε1 στο λιμάνι, σε μια προσπάθεια να εκκενωθεί σταδιακά η συγκεκριμένη πύλη.

Σκοπός της κυβέρνησης είναι να περιορίσει τους πρόσφυγες στην Ε1 και να καθαρίσει την Ε2 και την πέτρινη αποθήκη, μέχρι να αδειάσει κάποια στιγμή σταδιακά όλο το λιμάνι.

Στον Σκαραμαγκά αναμένεται να τοποθετηθούν εντός των επόμενων εβδομάδων ακόμη 40 κοντέινερ.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε