Ελλάδα

Πειραιάς: Πρόσφυγες καταγγέλουν ότι τους χώρισαν από τα παιδιά τους!

Χωρίς συγκροτημένο σχέδιο φαίνεται να γίνεται η μεταφορά προσφύγων και μεταναστών από τον Πειραιά στον Σκαραμαγκά. Από το πρωί η διαδικασία στιγματίστηκε από τους λιμενικούς που προσπαθούσαν να βάλουν τάξη λες και ήταν μια απλή διαδικασία επιβίβασης κόσμου στα καράβια, τους αλληλέγγυους που είχαν δικές τους λίστες και υποστήριζαν ότι με την διαδικασία αυτή χωρίζονται οικογένειες και με πρόσφυγες που καταγγέλουν ότι όντως συνέβη αυτό.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Συνολικά τέσσερα λεωφορεία με περίπου 400 μετανάστες και πρόσφυγες αναχώρησαν σήμερα από το λιμάνι του Πειραιά, με προορισμό το κέντρο προσωρινής φιλοξενίας στον Σκαραμαγκά. Πριν επιβιβαστούν στα λεωφορεία, τα περισσότερα άτομα είχαν στα χέρια τους, πέρα από τα λιγοστά υπάρχοντά τους, τα χαρτιά που τους είχε σφραγίσει το Λιμενικό Σώμα κατά τη διάρκεια της διαμονής τους στο λιμάνι του Πειραιά. Προτεραιότητα δόθηκε σε οικογένειες με μικρά παιδιά και βρέφη, ηλικιωμένους και άτομα με ειδικά προβλήματα.

Όμως, αυτή την ώρα στο λιμάνι παραμένουν περίπου 20 άτομα τα οποία καταγγέλουν ότι χωρίστηκαν από τις οικογένειές τους.

Μια γυναίκα καταγγέλει στο newsit.gr ότι χωρίστηκε από τα παιδιά της. Όπως λέει, το ένα παιδί της μεταφέρθηκε στον Σκαραμαγκά με τον θείο του και το άλλο το έχει μαζί της. Και τόσο η ίδια όσο και κάποιοι άλλοι πρόσφυγες δεν κατάφεραν να μπουν στα λεωφορεία για να πάνε μαζί με τις οικογένειές τους! 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Δήμος Αγίας Βαρβάρας για Δημήτρη Κόκοτα: Ψήφισμα για τον θάνατο του τραγουδιστή – Τιμητικές διακρίσεις και αναβολή εκδηλώσεων
Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης, το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίας Βαρβάρας συνεδρίασε εκτάκτως, με μοναδικό θέμα την έγκριση ψηφίσματος για τον θάνατο του Δημήτρη Κόκοτα
Ο Δημήτρης Κόκοτας με τον Δήμαρχο Αγίας Βαρβάρας, Λάμπρο Μίχο.