Ελλάδα

Πελοπόννησος: Δρομολογείται το Μουσείο Αρχαίας Μεσσήνης – Τρεις συμβάσεις για την αποκατάσταση μνημείων

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στο πλαίσιο της σταθερής συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Περιφέρειας Πελοποννήσου, υπογράφηκαν σήμερα τρεις νέες Προγραμματικές Συμβάσεις Πολιτισμικής Ανάπτυξης, από την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη και τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα.

Οι συμβάσεις, συνολικού προϋπολογισμού 149.800 ευρώ, αφορούν την αποκατάσταση των όψεων του Ι.Ν. Αγίας Τριάδας στο Βασιλικό Δήμου Σικυωνίων Κορινθίας, την επισκευή της στέγης του κτηρίου Καθηγητή Δημητρακόπουλου, την Καρύταινα, καθώς και στη δημιουργία υποδομών υγιεινής και αποθηκευτικών χώρων στον αρχαιολογικό χώρο του σταδίου Νεμέας.

Η Λίνα Μενδώνη επισήμανε ότι μεταξύ των επόμενων συμβάσεων που πρόκειται να υπογραφούν, περιλαμβάνονται οι μελέτες για το Κάστρο Μεθώνης, καθώς και η εκπόνηση μελετών για το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αρχαίας Μεσσήνης.

 

Μεταξύ άλλων η κυρία Μενδώνη, δήλωσε: «Συνεννοηθήκαμε για τις επόμενες Προγραμματικές Συμβάσεις, από τις οποίες θα ξεχωρίσω δύο: Η πρώτη είναι η Προγραμματική Σύμβαση για την εκπόνηση μελετών για το Κάστρο της Μεθώνης…για να προλάβουμε να κάνουμε σωστικά έργα, ώστε να μην υπάρξουν άλλες ουσιαστικές ζημίες στο Κάστρο, με απώτερο στόχο η αποκατάστασή του να ενταχθεί στην επόμενη Προγραμματική Περίοδο. Επίσης, το πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας της Αρχαίας Μεσσήνης, που ήταν η κατασκευή ενός νέου Αρχαιολογικού Μουσείου, φτάνει σε αίσιο τέλος, με τη συμφωνία μας να υπογραφεί Προγραμματική Σύμβαση ανάμεσα στο ΥΠΠΟΑ και στην Περιφέρεια, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας, για την εκπόνηση μελετών για το νέο Μουσείο”.

Από την πλευρά του, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «Είμαι βέβαιος ότι η παρουσία της Υπουργού έχει αναβαθμίσει πολιτιστικά την Περιφέρειά μας… Πολύ σύντομα θα συναντηθούμε για να υπογράψουμε τις νέες Προγραμματικές Συμβάσεις. Εμείς, ως Περιφέρεια, δίνουμε απόλυτη προτεραιότητα στα θέματα του Πολιτισμού, στις ψυχές που εμπεριέχονται στα μνημεία μας, στις ψυχές των προγόνων μας, όλων αυτών που τα δημιούργησαν… »

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Που θα τα «ρίξουν» οι γιατροί για την υπόθεση Μαζωνάκη - Τα μοιραία 90 λεπτά μετά την ανακοπή και ο διαγραμμένος φάκελος
«Οι αντιφάσεις οφείλονται στον πανικό της στιγμής» θα πει η γιατρός ενώ ο σύζυγός της θα αρνηθεί οποιαδήποτε σχέση με τον θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη, καθώς την στιγμή της ανακοπής είχε ραντεβού με άλλους πελάτες
Γιώργος Μαζωνάκης
7
Καρέ καρέ οι τελευταίες ώρες του Γιώργου Μαζωνάκη στην κλινική - Οι αντιφάσεις και οι καταθέσεις που «καίνε» τους γιατρούς
Η κρίσιμη μιάμιση ώρα που παρέμεινε χωρίς τις αισθήσεις του συνδεδεμένος στο μηχάνημα πλασμαφαίρεσης, η απόκρυψη στοιχείων από τους γιατρούς και οι καταθέσεις των εργαζομένων που τους «έκαψαν»
Γιώργος Μαζωνάκης
Σε «λαϊκή αγρυπνία» η σορός του Γιώργου Μαζωνάκη την Κυριακή, σε κλειστό κύκλο η κηδεία του - Η ανακοίνωση της οικογένειας
Όπως αναφέρει η οικογένεια, η «λαϊκή αγρύπνια» θα γίνει ως απότιση φόρου τιμής και αγάπης, στις 19.30 το απόγευμα και θα διαρκέσει μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας
μαζωνακης 38