Παρασκευή, 3 Μαΐ
18oC Αθήνα

Πέντε φαράγγια της Ελλάδας που αξίζει να περπατήσεις

Πέντε φαράγγια της Ελλάδας που αξίζει να περπατήσεις

Τα φαράγγια, αυτές οι βαθιές χαράδρες που κόβουν τη φύση στα δυο, είναι μόνο κάποια από τα θαύματα του κόσμου μας, που πρέπει σίγουρα κάποια στιγμή να εξερευνήσεις την ομορφιά τους.

Βραχώδεις σχηματισμοί με στενά περάσματα, γίνονται ο τόπος που ανθίζουν πολύχρωμα λουλούδια ή επιλέγουν να κάνουν τις φωλιές τους σπάνια πτηνά, δημιουργώντας ένα καθόλα μαγευτικό σκηνικό. Ας δούμε λοιπόν θαυμάζοντας, κάποια απτά πιο σπουδαία φαράγγια της ελληνικής επικράτειας, που αξίζει αν μην τι άλλο να τα διασχίσεις…

Φαράγγι της Σαμαριάς: Δεύτερο μεγαλύτερο πανευρωπαϊκά σε μήκος και ανακηρυγμένο ως το μοναδικό απόθεμα βιόσφαιρας από την UNESCO, το φαράγγι της Σαμαριάς είναι σίγουρα ένα απ´ τα πολύτιμα στολίδια του νόμου Χανίων στην Κρήτη.

Η περιήγηση σου στο μοναδικό σκηνικό του θα αρχίσει από τη θέση Ξυλόσκαλο, με την απότομη κλίση να κάνει έντονα την εμφάνιση της απτά πρώτα κιόλας μέτρα που θα συναντήσεις βαδίζοντας, φύλαξε δυνάμεις για το τέλος της διαδρομής όπου θα αντικρίσεις τη ανεπανάληπτη συνάντηση του τοπίου με τα νερά του Λιβυκού πελάγους.

Χαράδρες που το βάθος τους σου κόβει την ανάσα και υπέροχες ρεματιές δημιουργούν ένα πλήρως καθηλωτικό θέαμα που πλημμυρίζει με τον ήχο των τρεχούμενων νερών απ´ τις πηγές που ντύνουν το περιβάλλον του, μια εμπειρία περίπου έξι ωρών που δεν πρέπει να χάσεις την ευκαιρία να τη ζήσεις.

Φόρα τα πιο βολικά σου αθλητικά παπούτσια, μην ξεχάσεις το καπέλο, το αντιηλιακό, το νερό και το φαγητό σου και ξεκινά για την περιπέτεια.

Έχε στο νου σου πως στις εφτά το απόγευμα όλοι οι επισκέπτες απομακρύνονται απ´ την περιοχή του φαραγγιού, αφού η διανυκτέρευση απαγορεύεται λόγω του φόβου των κατολισθήσεων.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις