Τρίτη, 30 Απρ.
16oC Αθήνα

Πέντε προτάσεις για ένα αξέχαστο ταξίδι στην Πελοπόννησο

Πέντε προτάσεις για ένα αξέχαστο ταξίδι στην Πελοπόννησο

Το Σαββατοκύριακο της 28ης Οκτωβρίου είναι πια λίγες μόνο μέρες μακριά και σου δίνει την κατάλληλη ευκαιρία για μια εκδρομή μικρής διάρκειας, που θα βοηθήσει αν μη τι άλλο να αλλάξεις παραστάσεις.

Αν βρίσκεσαι σε δίλημμα, ποιο από τα όμορφα μέρη της Ελλάδας να διαλέξεις για να επισκεφτείς, συνέχισε να διαβάζεις για να βρεις πέντε στον αριθμό προτάσεις για ένα άκρως αναζωογονητικό ταξίδι με επίκεντρο σου την Πελοπόννησο.

Καλάβρυτα, Αχαΐα: Τα Καλάβρυτα είναι εκείνη η περιοχή που θα απολαύσεις πλήρως την επίσκεψη σου όποτε κι αν την επισκεφτείς. Το κατάφυτο φυσικό τοπίο, που θα αντικρίσεις πλημμυρισμένο στα έλατα θα σε αφήσει πλήρως εντυπωσιασμένο.

Το φαράγγι του Βουραϊκού δημιουργεί ένα κυριολεκτικά παραμυθένιο σκηνικό που δεν πρέπει να χάσεις την ευκαιρία να πεζοπορήσεις για να απολαύσεις την άγρια ομορφιά των βράχων του. Διαφορετικά κόψε εισιτήριο για τον οδοντωτό και ζήσε την εμπειρία της ανεπανάληπτης διαδρομής.

Συνέχισε την εξερεύνηση ακόμα και λίγο έξω από την πόλη για να συναντήσεις το Σπήλαιο των λιμνών, ένα τοπίο γεμάτο με σταλακτίτες και σταλαγμίτες που είναι σίγουρο πως θα σε εντυπωσιάσει.

Εκτός όμως από την φύση και η ιστορία κάνει την δυναμική εμφάνιση της στην πόλη των Καλαβρύτων. Κάνε μια επίσκεψη στο μουσείο του ολοκαυτώματος για να πληροφορηθείς σχετικά με την ολοσχερή καταστροφή της πόλης κατά την ναζιστικής κατοχής.

Ακόμα μην αμελήσεις να βρεθείς στο μοναδικό χώρο της μονής του Μέγα Σπηλαίου με φόντο της τα βράχια, αλλά και της Αγίας Λαύρας που συνδέεται άρρηκτα με την ιστορία του αγώνα της ανεξαρτησίας.

Πώς θα βρεθείς εκεί: Για να φτάσεις στα Καλάβρυτα από την πόλη των Αθηνών θα χρειαστεί να καλύψεις 190 χιλιόμετρα μ’ ένα ταξίδι περίπου δυόμιση ωρών.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις