Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Πέραμα: Εικόνες ντροπής και… αποχή από τα μαθήματα

ΦΩΤΟ NEWSIT
ΦΩΤΟ NEWSIT

Ακόμη και σε αποχή των παιδιών τους από τα μαθήματα με ταυτόχρονη κατάληψη του σχολείου για να μην φοιτήσουν εκεί προσφυγόπουλα προσανατολίζονται οι γονείς των μαθητών του 1ου δημοτικού σχολείου Νέου Ικονίου. Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Περάματος η ένταση χτύπησε κόκκινο με τους παρευρισκόμενους να έρχονται ακόμη και στα χέρια…

“Κόκκινο πανί” ο Δήμαρχος Περάματος, Γιάννης Λαγουδάκης, καθώς οι γονείς των σχολείων όπου πρόκειται να φοιτήσουν προσφυγόπουλα, καταγγέλλουν ότι δεν τους ενημέρωσε και πήρε με τρόπο αυταρχικό την απόφαση για το ποια θα είναι τα σχολεία όπου θα κάνουν μάθημα τα παιδιά από τον καταυλισμό προσφύγων του Σχιστού.

Μερίδα πολιτών αντέδρασε έντονα και στην αναφορά του κ.Λαγουδάκη στην Χρυσή Αυγή επισημαίνοντας ότι η διαφωνία τους στη φοίτηση των προσφυγοπουλων δεν συνιστά ταύτιση με την Χρυσή Αυγή.
Την ώρα που στο συμβούλιο ενημέρωναν για το θέμα εκπρόσωποι του υπουργείου Παιδείας αλλά και η ταξίαρχος – αρμόδια για θέματα υγείας στη δομή φιλοξενίας του Σχιστού, ένας εκπαιδευτικός είχε λεκτική αντιπαράθεση με τους γονείς που ήταν συγκεντρωμένοι, με την κατάσταση να ξεφεύγει και γονείς και εκπαιδευτικούς να έρχονται στα χέρια!

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Κ. ΣΤΑΜΟΥ

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε