Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Πέραμα: Ελεύθεροι οι τέσσερις συλληφθέντες για το τραγικό δυστύχημα – Θα οριστεί δικάσιμος

Πέραμα: Ελεύθεροι οι τέσσερις συλληφθέντες για το τραγικό δυστύχημα – Θα οριστεί δικάσιμος

Ελεύθεροι αφέθηκαν σήμερα (30.5.2023) με προφορική εντολή του εισαγγελέα οι τέσσερις άνθρωποι που συνελήφθησαν στα πλαίσια του αυτοφώρου, μετά το χθεσινό τραγικό εργατικό δυστύχημα στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη στο Πέραμα. Για την υπόθεση αναμένεται να οριστεί δικάσιμος.

Οι τέσσερις άνθρωποι συνελήφθησαν από το Λιμενικό για το τραγικό δυστύχημα στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη στο Πέραμα, στο οποίο ένας εργαζόμενος έχασε τη ζωή του, ενώ άλλοι δυο τραυματίστηκαν.

Τα άτομα που είχαν συλληφθεί ήταν ο πλοίαρχος του πλοίου, ο τεχνικός ασφαλείας – επιβλέπων των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων, ο εργοδότης του χειριστή του γερανοφόρου οχήματος και ο εκπρόσωπος της επιχείρησης που διενεργούσε τις επισκευαστικές εργασίες στο Πέραμα.

Το χρονικό της τραγωδίας

Το τραγικό δυστύχημα έγινε χθες στο Πέραμα. Όλα ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια εργασιών εξαγωγής του πτερυγίου με τη χρήση γερανοφόρου οχήματος, από υπό επισκευή πλοίο.

Το πτερύγιο εκτινάχτηκε και αποσυνδέθηκε από τον γάντζο μεταφοράς του και στη συνέχεια έπεσε σε υφιστάμενο ικρίωμα στο οποίο βρίσκονταν τέσσερα άτομα που εκτελούσαν την εργασία, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του 47χρονου χειριστή του γερανοφόρου οχήματος και τον τραυματισμό επίσης ενός 47χρονου και ενός 43χρονου.

Ο 47χρονος χειριστής του γερανοφόρου οχήματος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Ο ένας από τους τραυματίες νοσηλεύεται στο «ΤΖΑΝΕΙΟ» νοσοκομείο και ο άλλος σε ιδιωτικό θεραπευτήριο.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις