Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Πέραμα: Εμπλοκή μυστηριώδους αυτοκινήτου στην καταδίωξη αναφέρουν οι άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ

Πέραμα

Για ένα μυστηριώδη όχημα το οποίο προσπάθησε να ανακόψει την πορεία του κλεμμένου λευκού Hyundai κάνει λόγο σύμφωνα με πληροφορίες, ένας από τους άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ που συμμετείχε στην αιματηρή καταδίωξη το βράδυ της Παρασκευής, 22.10.2021, στο Πέραμα.

Οι επτά αστυνομικοί που κρατούνται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, καθώς έχουν λάβει προθεσμία ως την ερχόμενη Τετάρτη οπότε και θα απολογηθούν ενώπιον του δικαστικών αρχών του Πειραιά, έχουν δώσει τις πρώτες απαντήσεις τους στους συναδέλφους τους κατά τη διάρκεια της προανακριτικής διαδικασίας.

Πέραμα: Τι λέει ο αστυνομικός

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο άνδρας της ομάδας ΔΙΑΣ, τόσο ο ίδιος όσο και οι συνάδελφοί του χρησιμοποίησαν τα όπλα τους, μόνο για να προστατευτούν από το όχημα το οποίο κινούνταν κατά πάνω τους. «Πυροβολήσαμε όσες φορές χρειάστηκε μόνο για να ανακοπεί η πορεία του οχήματος προς τα πάνω μας» είπε σύμφωνα με πληροφορίες ο αστυνομικός και πρόσθεσε: «Δεν θέλαμε να σκοτώσουμε ή να τραυματίσουμε κανέναν. Θέλαμε να σταματήσουμε το όχημα».

Συνεχίζοντας ο άνδρας της ομάδας ΔΙΑΣ, αναφέρθηκε στις στιγμές που διαδραματίστηκαν τη στιγμή που είδαν τον 20χρονο να πέφτει στο έδαφος από τους πυροβολισμούς των αστυνομικών. «Άμεσα προσπαθήσαμε να σώσουμε την ζωή του εκλιπόντα και δώσαμε καίριες πρώτες βοήθειες για την σταθεροποίηση της κατάστασης του τραυματία».

Ο συγκεκριμένος αστυνομικός κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του αναφέρθηκε και σε ένα όχημα, το οποίο κάποια στιγμή ενεπλάκη στην καταδίωξη. «Ποιος οδηγούσε το μυστηριώδες Skoda που προσπάθησε να ανακόψει την πορεία του λευκού Hyundai των υπόπτων;».

Click4more: Πέραμα: Με δυο σφαίρες από τα τρία μέτρα σκοτώθηκε ο 20χρονος – Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

Από εκεί και πέρα όπως προκύπτει πολλές είναι οι αιτιάσεις των αστυνομικών που συμμετείχαν στην καταδίωξη αλλά και συναδέλφων τους. Δεν είναι λίγοι αυτοί που εκφράζουν το ερώτημα πώς οι άνδρες της ΔΙΑΣ ενώ ακούγονταν από άλλους δικυκλιστές που περιπολούσαν εκείνη την ώρα σε διάφορες περιοχές της Δυτικής Αττικής, ο τερματικός σταθμός βάσης τους κέντρου της Άμεσης Δράσης δεν λάμβανε τις συνομιλίες τους.

Ταυτόχρονα ένα ακόμα ερώτημα που χρήζει απαντήσεων είναι γιατί στην καταδίωξη δεν κλήθηκε και περιπολικό προκειμένου να προστατευτούν οι άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ που ήταν ακάλυπτοι πάνω στις μηχανές τους.

Ρεπορτάζ: Μαρίνος Αλειφέρης.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις