Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Πέραμα: Επεισόδια στον Ασπρόπυργο για το θάνατο του 20χρονου

Πέραμα: Επεισόδια στον Ασπρόπυργο για το θάνατο του 20χρονου
ΦΩΤO NEWSIT.GR

Μεγάλη ένταση επικράτησε αργά το απόγευμα της Κυριακής, στον Ασπρόπυργο,  με Ρομά να πετούν πέτρες στους αστυνομικούς και εκείνοι να «απαντούν» με κρότου λάμψης.

Τα επεισόδια έγιναν για το αιματηρό συμβάν στο Πέραμα, κατά το οποίο έχασε τη ζωή του ένας 20χρονος τσιγγάνος.

Click4More: Πέραμα: Εντολή Θεοδωρικάκου για πειθαρχικό έλεγχο μετά την αιματηρή καταδίωξη

Λόγω των επεισοδίων έκλεισε το ρεύμα κυκλοφορίας της Αττικής Οδού προς Κόρινθο στο σημείο. Μετά τις 20.00 το βράδυ, στην Αττική Οδό, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Κόρινθο η κυκλοφορία των οχημάτων στο ύψος του Ασπροπύργου γινόταν από τη δεξιά λωρίδα.

Η κυκλοφορία των οχημάτων στην N.E.O. Aθηνών – Κορίνθου, στο ρεύμα προς Κόρινθο, εκτρέπεται στην παλαιά εθνική, στο ύψος των Μεγάρων (39ο χιλιόμετρο).

Δείτε στις παρακάτω εικόνες του newsit.gr τους υπαλλήλους της Αττικής Οδού να καθαρίζουν το δρόμο μετά τα επεισόδια, για να δοθεί και πάλι στην κυκλοφορία:

 

Σύμφωνα με τον Alpha, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, οι συγκεντρωμένοι έκαψαν και ένα αυτοκίνητο της Αττικής οδού.

Την ίδια ώρα, έχει οργανωθεί συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας στο Πέραμα, για το θάνατο του 20χρονου. Στο σημείο έφτασαν περίπου 150 άτομα από διάφορες συλλογικότητες, διαμαρτυρόμενα για το θάνατο του 20χρονου νεαρού από τα πυρά των αστυνομικών.

Τα μέτρα ασφαλείας στην περιοχή είναι πολύ αυστηρά σύμφωνα με το Open ενώ εκεί, είναι σε ετοιμότητα και το όχημα ρίψης νερού. Η πορεία αναμένεται να καταλήξει στο σημείο που έγινε η συμπλοκή.

 

Επίσης, ρομά έκλεισαν το δρόμο και στην Σπάρτης – Τρίπολης για να διαμαρτυρηθούν για τα γεγονότα στο Πέραμα. Οι ρομά έκαψαν λάστιχα και όπως μπορείτε να δείτε στη φωτογραφία του newsit.gr στο σημείο προκλήθηκε χάος στην κυκλοφορία…

Ρεπορτάζ: ‪Αναστασία Σταματοπουλου

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις