Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Περιφέρεια Αττικής: Να κηρυχθεί η Υδρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης – Στο νησί υδροφόρα του Πολεμικού Ναυτικού

Περιφέρεια Αττικής: Να κηρυχθεί η Υδρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης – Στο νησί υδροφόρα του Πολεμικού Ναυτικού
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Στο σκοτάδι παραμένει η Ύδρα. Ο Δήμος αδυνατεί να ανταπεξέλθει μόνος του με ίδια μέσα στην κατάσταση αυτή αναφέρει η ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής που ζητά να κηρυχθεί το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Από τα ξημερώματα της Κυριακής η Ύδρα παραμένει χωρίς νερό και ρεύμα. Οργισμένοι οι κάτοικοι και οι τουρίστες στο νησί.

Μετά από πολλές ώρες ταλαιπωρίας και αφού έπεσε το σκοτάδι και η βλάβη στο νησί δεν είχε αποκατασταθεί η Περιφέρεια Αττικής το βράδυ της Κυριακής ζήτησε την κήρυξη του Δήμου Ύδρας σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης εισηγήθηκε να κηρυχθεί ο Δήμος Ύδρας, η Περιφερειάρχης Αττικής.

Συγκεκριμένα, η Περιφερειάρχης πήρε αυτή την απόφαση για αίτημα κήρυξης εκτάκτου ανάγκης προς τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, σύμφωνα με το Γενικό Σχέδιο Ξενοκράτης, ΚΥΑ 1299/2003 (ΦΕΚ Β 423), επειδή η καταστροφή οφείλεται σε τεχνολογικό συμβάν, οι επιπτώσεις του οποίου έχουν άμεση επίδραση σε ζωτικά αγαθά του συνόλου των πολιτών όπως η ύδρευση, ο ηλεκτρισμός και οι επικοινωνίες και ο Δήμος αδυνατεί να ανταπεξέλθει μόνος του με ίδια μέσα στην κατάσταση αυτή».

Στην Ύδρα υδροφόρα του Πολεμικού Ναυτικού

Μάλιστα όπως μετέδωσε το onalert, μετά από αίτημα της Περιφέρειας Αττικής και κατόπιν εντολής του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνου Καμμένου, διατέθηκε η Υδροφόρα ΣΤΥΜΦΑΛΙΑ του Πολεμικού Ναυτικού, η οποία τις επόμενες ώρες καταπλέει στη ν. Ύδρα για την κάλυψη αναγκών υδροδότησης της νήσου.

Με πληροφορίες από onalert

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις