Ελλάδα

Περιφέρεια Αττικής: Θα κλείνουν μέσα σε 20 μέρες όσες Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων δεν πάρουν άδεια

Η Περιφέρεια Αττικής αποφάσισε άμεσο έλεγχο των Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων που λειτουργούν χωρίς άδεια και όσες δεν καταφέρουν να τη εξασφαλίσουν θα κλείνουν.

Στην άμεση αδειοδότηση των Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων της Αττικής, που πληρούν τις προϋποθέσεις χορήγησής της, αλλά και το κλείσιμο σε είκοσι μέρες, εκείνων των δομών που δεν θα τη διαθέτουν και δεν εμπίπτουν στο πλαίσιο εφαρμογής της σχετικής υπουργικής απόφασης (Π1γ/ΟΙΚ.81551/07 -ΦΕΚ 1136 Β΄), προχωρά η Περιφέρεια Αττικής, σύμφωνα με ανακοίνωση της.

Στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, με εξαιρετικά επείγον έγγραφό του προς τις αρμόδιες διευθύνσεις της Περιφέρειας και τους χωρικούς αντιπεριφερειάρχες «έδωσε την εντολή, άμεσα και κατ’ απόλυτη προτεραιότητα, να προχωρήσουν, πλέον του τακτικού ελέγχου της καλής λειτουργίας των Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο νόμο, και σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε καμία Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων να μη λειτουργεί στην Αττική, χωρίς τη σχετική άδεια που απαιτείται».

Ειδικότερα, ο κ. Πατούλης, έδωσε εντολή για «την κατά απόλυτη προτεραιότητα, εντός ή και εκτός του προβλεπόμενου ωραρίου λειτουργίας των υπηρεσιών, διενέργειας αυτοψιών και στην υλοποίηση κάθε οριζόμενης από το νόμο ενέργειας, ως προς την άμεση αδειοδότηση των Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων στις περιπτώσεις που συντρέχουν οι νόμιμες προϋποθέσεις». Επίσης, για την άμεση επιβολή όλων των προβλεπόμενων κυρώσεων σε όλες ανεξαιρέτως τις δομές που λειτουργούν ως Μονάδες Φροντίδα Ηλικιωμένων και δεν εμπίπτουν στο πλαίσιο εφαρμογής της σχετικής Υπουργικής Απόφασης (Π1γ/ΟΙΚ.81551/07 – ΦΕΚ 1136 Β’) «ορίζοντας συγκεκριμένη ημεροχρονολογία σφράγισης των εγκαταστάσεών τους, η οποία δεν μπορεί να υπερβαίνει τις είκοσι ημέρες από τη λήψη του εγγράφου» και την άμεση ενημέρωση των υπευθύνων των δομών που πρόκειται να σφραγιστούν, ότι υποχρεούνται άμεσα να μεριμνήσουν για την ασφαλή μεταφορά των περιθαλπόμενων, είτε σε συναφείς δομές, είτε στο οικογενειακό τους περιβάλλον.

«Δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο», τονίζει ο κ. Πατούλης σε δήλωση του, «η απαράδεκτη από το 2007 μέχρι σήμερα κατάσταση, όπου κάθε χρόνο δινόταν με υπουργικές αποφάσεις η δυνατότητα παράτασης της λειτουργίας όσων μονάδων δεν διέθεταν την απαραίτητη άδεια, με αποτέλεσμα να διαιωνίζεται το πρόβλημα. Στη λειτουργία των Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων της Αττικής, θα μπουν κανόνες που θα προστατεύσουν τις ζωές και την αξιοπρέπεια των ανθρώπων που φιλοξενούνται σε αυτές, χωρίς εκπτώσεις».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Λασποβροχές και αφρικανική σκόνη σφυροκοπούν την χώρα μέχρι την Πέμπτη - Ο χάρτης με τις «επικίνδυνες» περιοχές
Με τι καιρό θα πετάξουμε τον σταυρό - Ενισχυμένοι νοτιάδες μέχρι και την Πέμπτη, πριν πέσει ξανά η θερμοκρασία - Η πρόγνωση του meteo.gr και η ανάρτηση του Γιώργου Τσατραφύλλα
Αφρικανική σκόνη
Γιώργος Αυτιάς για τον θάνατο του Γιώργου Παπαδάκη: Καλό ταξίδι, πάντα θα σε ευχαριστώ και θα σε ευγνωμονώ
«Η ευγνωμοσύνη απέναντί του είναι τεράστια. Μπορεί κάποιος να έχει τελειώσει πανεπιστήμια, να έχει πτυχία, αλλά είναι δύσκολο να γίνει άνθρωπος της διπλανής πόρτας»
Ο Γιώργος Αυτιάς
Γιώργος Παπαδάκης: Λουλούδια και κεριά στο γραφείο του στον ΑΝΤ1 – Η συγκινητική εξομολόγηση του Γιώργου Λιάγκα
Οι άγνωστες ιστορίες από την φιλία τους και η αναφορά στην στεναχώρια που μπορεί να ένιωθε ο Γιώργος Παπαδάκης από τη στιγμή που έκλεισε τον κύκλο του «Καλημέρα Ελλάδα»
Λουλούδια