Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Περιφέρεια Αττικής: Το πρόγραμμα των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων που διοργανώνει τον Σεπτέμβριο

Περιφέρεια Αττικής: Το πρόγραμμα των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων που διοργανώνει τον Σεπτέμβριο
Φωτογραφία αρχείου

Με τις «Φοίνισσες» του Ευριπίδη από το Εθνικό Θέατρο, στο Αττικό Άλσος, συνεχίζεται σήμερα το πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής μέσα από τα προγράμματα των δημοτικών φεστιβάλ και πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Οι εκδηλώσεις επιλέχθηκαν από την αντιπεριφερειάρχη πολιτισμού Μαίρη Βιδάλη και τον αρμόδιο πολιτιστικό σύμβουλο Χρήστο Ρώμα και εγκρίθηκε από τον περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη.

Επίσης σήμερα Δευτέρα το κοινό μπορεί να απολαύσει τη θεατρική παράσταση «100 Ρόλοι που δεν πρόλαβα να παίξω» στο Σκεπαστό της Αττικής Οδού στον Δήμο Μεταμορφώσεως, την παιδική θεατρική παράσταση «Το Όνειρο του Σκιάχτρου» στο Ανοιχτό Θέατρο Δεξαμενής του Δήμου Κρωπίας, την παράσταση «Η Σοφολογιότατη» στον Πολυχώρο «Δροσίνη – Νέα Χαλκηδόνα», και τον «Συλλέκτη» στο 4ο Λύκειο Καλλιθέας. Την ίδια μέρα όσοι βρεθούν στο Άλσος Νέας Σμύρνης και στο θέατρο Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης» θα απολαύσουν τις συναυλίες του Παντελή Θαλασσινού και του Γιώργου Τσαλίκη αντίστοιχα.

Στις 7 Σεπτεμβρίου συνεχίζουν οι «Φοίνισσες» στο Αττικό Άλσος, ενώ στην Πλατεία Δημαρχείου στο Χαϊδάρι θα δοθεί η συναυλία «Δειλινά αξέχαστα» με τον Κώστα Καραφώτη, τη Τζωρτζίνα Νικάκη και τη Δήμητρα Σταθοπούλου, στις 20:30, και στο θέατρο Νταμάρι «Αλίκη Βουγιουκλάκη» στα Βριλήσσια η συναυλία «Μια Ελλάδα Φως» με την Κωνσταντίνα, στις 21:00.

Στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 αύριο στο Δήμο Κορυδαλλού θα πραγματοποιηθεί η μουσικοθεατρική παράσταση άγνωστες ηρωίδες του ‘21 στο δημοτικό αμφιθέατρο «Θανάσης Βέγγος».

Στις 8 Σεπτεμβρίου στο παλιό Ελαιουργείο του Δήμου Ελευσίνας θα πραγματοποιηθεί η θεατρική παράσταση «Φιλική Εταιρεία: Η αδελφότητα πίσω από την επανάσταση» και στο και θέατρο δεξαμενής στο Δήμο Κρωπίας η θεατρική παράσταση «Νικήρατος ο δρόμος προς την Ελευθερία».

Στις 9 Σεπτεμβρίου στο δήμο Μανδρας-Ειδυλλίας στο κινηματογράφο «Άστρον» θα πραγματοποιηθεί μία παράσταση του θεάτρου σκιών με τίτλο «Ο Καραγκιόζης στην επανάσταση».

Στις 10 Σεπτεμβρίου η παράσταση «Νικήρατος ο δρόμος προς την Ελευθερία» θα ανέβει και στο δήμο Παλλήνης στο θερινό κινηματογράφο Γέρακα.

Στις 12 Σεπτεμβρίου στο Δήμο Αργυρούπολης στο Ανοιχτό Πέτρινο θέατρο θα ανέβει η παιδική παράσταση του Θεάτρου Μετρό σε κείμενο και σκηνοθεσία Σταύρου Παρχαρίδη με τίτλο «Είναι αλήθεια παιδιά».

Στις 13 Σεπτεμβρίου οι παραστάσεις συνεχίζονται με τη παράσταση της Ανδρεάδη στο δήμο Καισαριανής στο σινεμά Αιολία και την παράσταση Φιλική Εταιρεία στο θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» του Δήμου Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη.

Στις 14 Σεπτεμβρίου στο Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου στο θερινό σινέ Κήπος Μοσχάτο η παράσταση «Είναι αλήθεια παιδιά»

Στις 16 Σεπτεμβρίου στο Δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού στον Ορφέα θα ανέβει η παράσταση «Ο Καραγκιόζης στην επανάσταση».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις