Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Περίπου 60 ύποπτοι καλούνται από τους οικονομικούς εισαγγελείς για τα δάνεια των κομμάτων

Περίπου 60 ύποπτοι καλούνται από τους οικονομικούς εισαγγελείς για τα δάνεια των κομμάτων
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Τραπεζικά στελέχη και πρώην εκπρόσωποι κομμάτων, συνολικά περίπου εξήντα πρόσωπα, καλούνται από τους οικονομικούς εισαγγελείς ως ‘”ύποπτοι” τέλεσης αξιόποινων πράξεων για το θέμα των επισφαλών δανειοδοτήσεων των κομμάτων μέχρι το 2012.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά από την παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου, το 2017, να ανασυρθεί από το αρχείο η δικογραφία, η οποία αρχειοθετήθηκε ύστερα από τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή.

Σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, η ολοκλήρωση της έρευνας οδηγεί στη κλήτευση σε ανωμοτί εξηγήσεις από την Εθνική και την Αγροτική Τράπεζα 50 στελέχη (13 από την πρώτη και 37 από την δεύτερη). Οι κλήσεις, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, παραδόθηκαν ήδη. Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα κληθούν οι εκπρόσωποι των κομμάτων, περίπου δέκα πρόσωπα (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΚΚΕ) που ήταν υπεύθυνοι για τα οικονομικά των κομμάτων αυτήν την συγκεκριμένη περίοδο. Τα μεν τραπεζικά στελέχη θα δώσουν εξηγήσεις για το αδίκημα της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος και τα πολιτικά στελέχη για ηθική αυτουργία σε αυτή.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις